Marcel Ciolacu: Este posibil să avem o majorare la toate veniturile – bugetari, privaţi şi pensionari, ţinând cont de impactul inflaţiei

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că este posibil ca în cursul acestui an să fie măriri de venituri pentru absolut toți românii, asta pentru că se dorește combaterea efectelor inflației.

14 feb. 2022, 15:02
Marcel Ciolacu: Este posibil să avem o majorare la toate veniturile – bugetari, privaţi şi pensionari, ţinând cont de impactul inflaţiei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni, că anul acesta este posibil să avem o majorare la toate veniturile, ţinând cont de impactul inflaţiei, atât la bugetari, cât şi la privaţi şi la pensionari. El a precizat că este posibilă şi o scădere a CAS şi a TVA-ului. Toate aceste lucruri sunt în discuţie, în acest moment, sunt într-o coordonare economică, vedem ce măsuri se iau pentru scăderea inflaţiei, a mai spus Ciolacu.

Florin Cîţu avertizează: „Cine ignoră lecţiile crizei din 2008 o să fie responsabil pentru o criză majoră”

”Este posibil să avem o majorare la toate veniturile, ţinând cont de impactul inflaţiei. Când spun toate veniturile, înseamnă şi bugetari, şi privaţi şi pensionari şi toată lumea”, a declarat Marcel Ciolacu, arătând că ”s-au angajat cu toţii în acest act de guvernare pentru ca oamenii să o ducă mai bine”.

”Toate aceste lucruri sunt în discuţie, în acest moment, sunt într-o coordonare economică, vedem ce măsuri se iau pentru scăderea inflaţiei..Toate aceste discuţii pleacă în primul şi în primul rând de la cauză”, a mai spus Ciolacu, precizând că şi liderul PNL Florin Cîţu şi el au spus ce este pe masă, în acest moment.

Criza facturilor ar putea aduce demiterea lui Virgil Popescu. Reacţia Guvernului: „Este strict atribuţia premierului”

”Să venim cu o decizie, în primul rând să vină prim-ministrul, în ceea ce priveşte cauza şi apoi sunt ferm convins că va fi un pachet întreg pentru a reglemneta efectele”, a mai spus el.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, la Parlament, că ANAF are anumite probleme de funcționare, însă a lăudat măsurile luate de ministrul Finanțelor Adrian Câciu. Am văzut performanța din luna ianuarie, a spus liderul PSD.

„ANAF are anumite probleme de funcționare în această direcție. Legea este în vigoare și poate fi aplicată oricând. Am văzut măsurile luate de dl Câciu (…) și am văzut și performanța din luna ianuarie. M-am uitat pe tot capitolul de venituri colectate în luna ianuarie și sunt substanțiale pe toate categoriile”, a spus Marcel Ciolacu.

Despre reducerea CAS-ului, propusă de Florin Cîţu, Marcel Ciolacu a spus: ”E una dintre măsuri care se ia pe o perioadă determinată, pentru a combate inflaţia”.

Întrebat dacă este posibil să vedem o reducere a CAS şi a TVA, anul acesta, preşedintele PSD a spus: ”Este posibil, este una dintre măsuri prin care te lupţi să menţii… aţi văzut şi reducerea TVA-ului la gigacalorie”.

Despre discuţiile din coaliţie privind majorarea pensiilor, Marcel Ciolacu a spus că îl bucură foarte mult decizia premierului Nicolae Ciucă de a merge cu ministrul Marius Budăi la Comisia Europeană, să discute.