Marcel Ciolacu explodează: L-aș fi rechemat pe Ambasadorul României în SUA. Lipsa de anvergură nu îl califică!

Reacţia premierului vine după ce Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a afirmat că a fost exclus de la întâlnirele politice pe care premierul Marcel Ciolacu le va avea în Statele Unite ale Americii.

05 dec. 2023, 10:03
Marcel Ciolacu explodează: L-aș fi rechemat pe Ambasadorul României în SUA. Lipsa de anvergură nu îl califică!

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, întrebat dacă l-ar fi rechemat la post pe ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, după reacţia acestuia în timpul viziteo oficiale pe care premierul o efectuează în SUA, că în mod categoric ar fi făcut acest lucru. El a arătat că lipsa de anvergură şi reacţia emoţională nu l-a calificat pentru a fi ambasador şi a precizat că presupune că ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, va avea o discuţie cu preşedintele României pe acest subiect.
”Nu mai avut nicio discuţie cu domnul ambassador şi cred că o perioadă mai lungă de timp nu o să avem discuţii. În primul loc, eu am venit aici însoţit de ministra de Externe, este reprezentanta de vârf a diploaţiei române, nu apucasem să avem discuţiile aplicate cum vor fi reprezentările în ziua următoare de aceea am şi spus că câteodată e bine să ai răbdare. Totuşi, lipsa de anvergură a domnului ambasador şi o reacţie până la urmă cred că emoţională a domniei sale nu l-a calificat pentru a fi ambasador”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o intervenţie la Antena 3.

Marcel Ciolacu, întâlnire de gradul zero cu șeful Pentagonului! ”Avem nevoie de o cooperare sporită în materie de securitate cu Statele Unite”
Întrebat dacă l-aţi fi rechemat din postul de ambassador, dacă decizia ar fi fost în pixul său şi nu al preşedintelui, Ciolacu a spus: ”Categoric”.

”Presupun că doamna ministru va avea discuţiile cu preşedintele României”, a mai arătat şeful Executivului.

Reacţia premierului vine după ce Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a afirmat că a fost exclus de la întâlnirele politice pe care premierul Marcel Ciolacu le va avea în Statele Unite ale Americii şi a declarat, la întâlnirea cu românii din SUA, că rolul său în această vizită s-a încheiat.

Citește și Ciolacu anunță că renunțarea la vize şi programul Visa Waiver vor deveni realitate din anul 2025

Andrei Muraru a declarat în faţa comunităţii de români din SUA că îi doreşte lui Marcel Ciolacu să aibă parte de întâlniri de substanţă pentru prosperitatea şi securitatea românilor.

“Rolul meu în această vizită se încheie aici. Mulţumesc echipei mele de la Ambasada României de la Washington pentru efortul depus în ultimele zile pentru a facilita întâlnirile din următoarele zile. Însă domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile. Acestea fiind spuse, domnule prim-ministru, nu-mi rămâne decât să vă doresc foarte mult succes, dumneavoastră şi echipei guvernamentale, pentru că succesul dumneavoastră aici în America înseamnă succesul României. Şi, în definitiv, vă dorim ceea ce ne dorim cu toţii, întâlniri de substanţă, rodnice pentru pacea, prosperitatea şi securitatea românilor”, a afirmat ambasadorul Andrei Muraru.

Ciolacu, despre reacţia lui Andrei Muraru în cadrul vizitei sale oficiale în SUA: Nu am înţeles foarte bine ce a vrut domnul ambasador / Aştept pe doamna ministru să lămurească lucrurile cu domnul ambasador, e partea dânsei de treabă în guvern

Premierul Marcel Ciolacu a declarat într-un interviu la Prima News despre reacţia lui Andrei Muraru în cadrul vizitei sale oficiale în SUA că nu a înţeles foarte bine ce a vrut domnul ambasador şi că aşteaptă pe ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, să lămurească lucrurile cu ambasadorul, pentru că e partea ei de treabă în guvern”.

”Din punctul meu de vedere nu a fost nicio tensiune, eu am venit însoţit de doamna ministru de externe, şi dânsa a fost la toate întâlnirile cum este şi normal şi am avut alături de mine şi pe ceilalţi colegi miniştri din Guvernul României. Nu am înţeles foarte bine ce a vrut domnul ambasador”, a declarat premierul Marcel Ciolacu despre reacţia ambasadorului României în SUA, Andrei Muraru.

Întrebat dacă a avut o discuţie între patru ochi cu dânsul după acel moment, şeful Executivului a răspuns: ”Nu şi nici nu îmi doresc”.  ”Sunt după o zi în care am avut foarte multe întâlniri foarte importante pentru noi toţi românii, pe care o să le detaliem la momentul respectiv şi zilele următoare, nu am nicio aşteptare de la domnul ambasador, nu vreau să comentez într-un fel, repet, eu am venit însoţit de ministrul de externe. Ministrul de externe, alături de preşedinte, coordonează activitatea ambasadorilor. Nu e o problemă. Aştept pe doamna ministru să lămurească lucrurile cu domnul ambasador, e partea dânsei de treabă în guvern”, a mai afirmat Ciolacu.

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a afirmat că a fost exclus de la întâlnirele politice pe care premierul Marcel Ciolacu le va avea în Statele Unite ale Americii şi a declarat, la întâlnirea cu românii din SUA, că rolul său în această vizită s-a încheiat.

 

Andrei Muraru a declarat în faţa comunităţii de români din SUA că îi doreşte lui Marcel Ciolacu să aibă parte de întâlniri de substanţă pentru prosperitatea şi securitatea românilor.
“Rolul meu în această vizită se încheie aici. Mulţumesc echipei mele de la Ambasada României de la Washington pentru efortul depus în ultimele zile pentru a facilita întâlnirile din următoarele zile.  Însă domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor ambasadei României la Washington la întâlnirile politice din următoarele zile. Acestea fiind spuse, domnule prim-ministru, nu-mi rămâne decât să vă doresc foarte mult succes, dumneavoastră şi echipei guvernamentale, pentru că succesul dumneavoastră aici în America înseamnă succesul României. Şi, în definitiv, vă dorim ceea ce ne dorim cu toţii, întâlniri de substanţă, rodnice pentru pacea, prosperitatea şi securitatea românilor”, a afirmat ambasadorul Andrei Muraru.