Marcel Ciolacu face nazuri cu Florin Cîțu, după ce șeful PNL l-a sunat. Liderul PSD i-a închis și a spus că revine el!

Liberalii, coordonați de Florin Cîțu vor avea discuții cu partidele parlamentare, pentru votul de încredere al noului guvern.

03 nov. 2021, 10:00
Marcel Ciolacu face nazuri cu Florin Cîțu, după ce șeful PNL l-a sunat. Liderul PSD i-a închis și a spus că revine el!

Marcel Ciolacu face nazuri cu Florin Cîțu.  Prima întâlnire va fi cu cei de la USR, la ora 13.00 şi va avea loc la Parlament. Florin Cîţu i-a sunat, marţi seară, pe liderii USR şi PSD, pentru a stabili când vor avea loc aceste discuţii.

Marcel Ciolacu face nazuri cu Florin Cîțu, după ce șeful PNL l-a sunat. Liderul PSD i-a închis și a spus că revine el!

Surse politice PSD susțin că preşedintele social-democrat Marcel Ciolacu i-a transmis lui Florin Cîţu că are agenda extrem de încărcată şi va reveni el cu un telefon, pentru a stabili detaliile întâlnirii.

Marcel Ciolacu a fost deranjat de faptul că PNL vine la negocierile cu PSD abia după ce va face o nouă încercare de împăcare cu USR. Ciolacu susține că PSD nu este ”roata de rezervă” a PNL.

PNL a decis, în şedinţa Biroului Permanent Naţional de marţi seară, flexibilizarea mandatului de negociere, astfel încât partidul să discute atât cu cei de la PSD cât şi cu cei de la USR. Formaţiunea avea decizii luate de forul de conducere care interzicea orice discuţie cu cei de la PSD şi cu USR, pentru că votaseră moţiunea de cenzură la adresa lui Florin Cîţu.

În urma flexibilizării mandatului de negociere, Cîţu i-a sunat pe Dacian Cioloş şi pe Marcel Ciolacu, pentru a demara discuţiile pentru formarea majorităţii în Parlament. Marcel Ciolacu i-a transmis preşedintelui PNL că are agenda încărcată miercuri dar că va reveni el cu un telefon pentru a stabili detaliile întâlnirii.

Cu USR, liberalii se vor întâlni la ora 13.00, la Parlament.

Mandatul cu care liberalii vor merge la negocieri este de a forma majoritatea în jurul PNL şi cu premier liberal, a mai anunţat Cîţu după şedinţa PNL.

Generalul Nicolae Ciuca și-a depus mandatul la Camera Deputaților. PNL a renunțat la varianta de guvern minoritar și a decis flexibilizarea negocierilor.

Nicolae Ciucă, favoritul președintelui Klaus Iohannis, e în cărți pentru a fi desemnat din nou premier, dar nu este exclus însă ca PNL să meargă la consultările de la Cotroceni cu mai multe propuneri de premier, iar decizia finală să îi aparțină președintelui Iohannis.

Situația devine tot mai complicată în PNL, asta pentru că partidul riscă o scindare foarte puternică. Dacă vor fi mai mulți lideri care vor refuza alianța cu PSD, atunci va fi primul semnal al ruperii de Klaus Iohannis.

Citește și: Nicolae Ciucă și-a depus mandatul la Camera Deputaților. Klaus Iohannis le-ar fi cerut liberalilor să facă guvern cu PSD