Marcel Ciolacu, despre schema noului Guvern: „Vrem performanță la Transporturi. Sorin Grindeanu e un ministru care a performat și e vizibil. Mi-aș dori să rămână în continuare” | EXCLUSIV

Viitorul guvern va fi instaurat până în data de 1 iunie, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seara, la România TV, precizând faptul că el este momentan numele de premier dat de PSD.

10 mai 2023, 21:53
Marcel Ciolacu, despre schema noului Guvern: „Vrem performanță la Transporturi. Sorin Grindeanu e un ministru care a performat și e vizibil. Mi-aș dori să rămână în continuare” | EXCLUSIV

Rotativa guvernamentală se va face în conformitate cu acordul politic stabilit cu PNL, a dat asigurări Marcel Ciolacu.

„Va fi un premeir din interiorul PSD. În acest moment numele este Marcel Ciolacu. Nu cred că se poate, dar întotdeauna există această posibilitate. Cred că Mihai Tudose ar refuza și Iohannis nu își dorește o aventură politică și o instabilitate politică. Am făcut față unor crize suprapuse și am reușit să depășim momente dificile pentru români. Categoric se întâmplă până în data de 1 iunie. Avem un acord politic pe care îl respectăm.

Au loc discuții, dar acordul e în picioare exact cum a fost semnat. Sunt ferm convins că și eu și Nicolae Ciucă, dacă se va modifica acest acord, vom veni în fața tuturor și vom anunța. Nu eu modific, nu Nicolae Ciucă. PNL și PSD au capacitatea de a modifica”, a spus șeful PSD.

Citește și Marcel Ciolacu, despre bătăile de la Parlament: „E o mare manipulare. Se copiază comportamentul USR. Ce a făcut George Simion e un abuz”

Întrebat ce funcție va avea actualul premier în viitorul guvern, Ciolacu a declarat: „Cred că Nicolae Ciucă va decide și își va asuma decizia. E incorect să vă spun eu”.

Victor Ciutacu: Premierul Ciolacu ar lucra cu Nicolae Ciucă în calitate de ministru?

„Categoric. Prea mult am lăsat decizia să o luăm în funcție de anumite interese. Interesul principal e să avem un guvern cu miniștri buni. Am o analiză proprie a miniștrilor la partid și voi avea o analiză și o discuție împreună cu Nicolae Ciucă referitor la miniștrii care vor forma următorul guvern. Nu trebuie să stricăm ceea ce funcționează. Dacă luăm în considerare ce a găsit Marcel Boloș la MIPE, a făcut minuni în această perioadă. Și eu și Ciucă reprezentăm un partid. Vrem performanță la Transporturi, schimbăm miniștrii din an în an. Sorin Grindeanu e un ministru care a performat și e vizibil și eu mi-aș dori să rămână în continuare”, a afirmat Ciolacu.

Victor Ciutacu: Există vreun ministru de la PNL pe care vreți să-l schimbați din funcție?

„Da. Și de la PNL și de la PSD. Vreau un Guvern al României funcțional. Nu o să fie o perioadă de guvernare foarte simplă, dar nu am nici cea mai mică reținere. Momentan PSD nu va avea vicepremier. Lucian Romașcanu nu vine șeful Cancelariei”.

Victor Ciutacu: Budăi pică?

„Dacă eu vă spun acum cine pleacă, acel minister e blocat până se face rotativa”.

Citește și Marcel Boloș, anunț de ultimă despre modificările privind utilizarea cardurilor de energie: ”Se pot plăti şi datorii de anul trecut”

Șeful PSD a mai spus că a ajuns la un acord cu actualul premier privind nominalizarea miniștrilor social-democrați.

„Eu și Nicolae Ciucă am avut discuții pe fiecare ministru pe care l am nominalizat de la PSD. Știu că eu cu domnul Ciucă am ajuns la un acord privind nominalizarea miniștrilor din PSD”.