Marcel Ciolacu, despre bătăile de la Parlament: „E o mare manipulare. Se copiază comportamentul USR. Ce a făcut George Simion e un abuz” | EXCLUSIV

Marcel Ciolacu, liderul PSD și al Camerei Deputaților, este invitatul serii în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV. Viitorul premier a comentat incidentul petrecut miercuri, unde partidul AUR a provocat din nou violențe la un protest organizat la Parlament. Participanții s-au bătut cu jandarmii și au încercat să forțeze intrarea, îndemnați de organizatori.

10 mai 2023, 21:16
Marcel Ciolacu, despre bătăile de la Parlament: „E o mare manipulare. Se copiază comportamentul USR. Ce a făcut George Simion e un abuz” | EXCLUSIV

Marcel Ciolacu l-a criticat aspru pe George Simion după ce a făcut circ în fața Parlamentului.

„Cred că cel mai grav la toate aceste manifestări ați văzut se folosește foarte mult drapelul româniei. un lucru grav pentru că aruncăm drapelul într-un ridicol. copiază ce au văzut la usr. aduceți-vă aminte că aceste manifestări și în interiorul parlamentului și făcute în stradă pentru prima dată de USR. Acum se copiază acest comportament. Nu duce la ceva bun. Ține loc de dialog. Cred că e o mare manipulare. Numărul meu de telefon mi-a fost trimis și mie de către alte persoane, au zis sunați-l pe Ciolacu. Și am stat și am discutat cu legea în față… că ni se fură copiii. Nu cred că ar permite vreodată Ciolacu sau Gabriela Firea așa ceva. Unele partide funcționează cu manipularea și intoxicarea unor persoane. Țin foarte mult la dreptul de a ne manifesta în stradă. Dar până la violență ar trebui să fie cale lungă. Eu îi consider vinovați pe cei care recurg la violență”, a spus Ciolacu.

Citește și Ludovic Orban, agresat la porțile Parlamentului de protestatarii AUR: ”Am fost scuipat, înjurat, lovit”. Un deputat AUR, victimă colaterală

Ciolacu: Ce a făcut George Simion e un abuz. Nu a câștigat niciun vot prin ceea ce a făcut

Întrebat de Victor Ciutacu dacă vorbește cu George Simion, liderul PSD a explicat că „avem o comunicare instituțională în interiorul partidului. Ca să ai un dialog trebuie să și-l dorească ambele părți. Suntem încă într-o democrație tânără. Ar fi momentul să intrăm într-o normalitate și într-o democrație consolidată”.

„Ce a făcut George Simion azi e un abuz. Nu cred că a câștigat niciun vot prin ceea ce a făcut. Oamenii încurajați să vină în fața Parlamentului vor vedea că nu se fură niciun copil”, a adăugat Ciolacu.

În plenul Parlamentului, George Simion a acuzat, miercuri, membrii Comisiei de sănătate că au votat prin intermediul aplicației WhatsApp. Liderul AUR a cerut retragerea de pe ordinea de zi a unui proiect de lege.

Citește și Marcel Ciolacu, despre schema noului Guvern: „Vrem performanță la Transporturi. Sorin Grindeanu e un ministru care a performat și e vizibil. Mi-aș dori să rămână în continuare”