Marcel Ciolacu: „Guvernul Orban este un eșec politic”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, acuză actuala guvernare că deschide pieţele ″electoral fix înainte de alegeri″⁣ şi critică gestul şefului statului Klaus Iohannis care a anunţat decizia.

02 dec. 2020, 22:24
Marcel Ciolacu: „Guvernul Orban este un eșec politic”

Marcel Ciolacu a vorbit, miercuri, în direct la România TV, despre situația dezastruoasă în care se află România în acest moment, considerând că actualul guvern este un eșec politic.

„Sper ca până pe 6 decembrie să nu mă îmbolnăvesc sau să am o formă ușoară ca domnul Ciutacu. Când am ajuns la 10.000 de cazuri de infectări, nu mai vrea nimeni să se testeze. E un boicot, beneficiarii sunt guvernanții. De ce au blocat aceste testări rapide?

GCS este ocupat cu campania electorală. O să ne restricționeze iarăși drepturile. Președintele știe că în acest moment situația este scăpată de sub control și ceea ce face este cinism.

Marcel Ciolacu acuză Guvernul de „coafarea” datelor despre COVID. „O să depăşim mortalitatea de peste 1.000 de români într-o săptămână”

Noi nu facem prevenție, facem campanie electorală. Visul domnului Orban este de a rămâne la Palatul Victoria, Dar și-a făcut un calcul greșit.

Ludovic Orban va spune orice până pe 6 decembrie. Domnul Rafila și domnul Cercel îmi spun realitatea din spitale. Avem pacienți pe holuri, primesc oxigen pe paturi pliante.

Ei spun de Europa dar s-au îndepărtat de Europa. Eu tot au vorbindu-se de specialiști, dar dumneavoastră îi cunoașteți pe acei speciliști. Să ne spună care speciliști au spus să se închidă piețele.

A fost o tâmpenie făcută de la început. Nu au capacitatea de a recunoaște. Dar Guvernul Orban este un eșec politic”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru faptul că ”a confiscat” Arcul de Triumf pentru el, de Ziua Națională, când a susținut un discurs în care a lansat noi acuzații la adresa PSD și a făcut campanie electorală pentru PNL.

”Să folosești Arcul de Triumf, să ții un discurs de 1 Decembrie și să faci campanie electorală sub Arcul de Triumf, pe unde au trecut eroii noștri, mi se pare că am picat într-o pantă, nu a ridicolului… Noi ajungem să credem că nu mai avem nimic sfânt pe lume! Să închizi bisericile…! Adică, preoții nu sunt în stare să le vorbească enoriașilor să respecte regulile?”, a spus Marcel Ciolacu, miercuri seara, la România TV.

Premierul Ludovic Orban susţine că România se află pe un trend descendent în ceea ce priveşte îmbolnăvirile cu noul coronavirus, spunând că, în ultimele zile, în cinci zile din şapte numărul persoanelor vindecate a depăşit numărul celor infectate. „Este adevărat că s-a testat mai puţin pentru că au fost zile libere şi nu au funcţionat toate centrele de testare, dar activitatea de testare se reia de astăzi în condiţii normale şi vom avea date relevante în acest sens în următoarele zile”, spune el.

„Am avut perioada de creştere destul de rapidă – sfârşitul lui octombrie, începutul lui noiembrie, după care a existat o perioadă de două săptămâni, două săptămâni şi jumătate de platou. (…) De 8 zile avem un trend descendent şi ceea ce e foarte important: în ultimele zile, în cinci zile din şapte numărul persoanelor vindecate a depăşit numărul persoanelor infectate”, a declarat premierul miercuri seară, la România TV.