Marcel Ciolacu acuză Guvernul de „coafarea” datelor despre COVID. „O să depăşim mortalitatea de peste 1.000 de români într-o săptămână”

Marcel Ciolacu a acuzat că Guvernul Orban şi preşedintele Iohannis "încearcă o coafare" a datelor privind modul în care evoluează epidemia de COVID-19. Preşedintele PSD susţine că "avem dublu de decese, dublu de îmbolnăviri" şi că "o să depăşim mortalitatea de peste 1.000 de români într-o săptămână"

02 dec. 2020, 11:30
Marcel Ciolacu acuză Guvernul de „coafarea” datelor despre COVID. „O să depăşim mortalitatea de peste 1.000 de români într-o săptămână”
Marcel Ciolacu acuză Guvernul de "coafarea" datelor despre COVID

Marcel Ciolacu l-a mai acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că „s-a transformat într-un politruc şi într-un purtător de vorbe al PNL”, motiv pentru care a decis ca PSD să nu mai facă sondaje privind intenţia de vot la alegerile parlamentare.

„Noi nu mai facem sondaje. Nu cred în ele. (…) Ieşirile lui Iohannis ne arată întotdeuna că cât de rău stă PNL-ul pentru că altfel nu le văd utilitatea lor. Nu pot să cred că totuşi preşedintele unui stat iese de dragul de a ieşi sau de a fi jucător politic, ţinând cont de prerogativele Constituţionale care îi interzic acest lucru.

Faptul că s-a transformat într-un politruc şi într-un purtător de vorbe al PNL şi al Guverului său îmi arată că lucrurile nu stau aşa de bine în tabăra adversă”, a precizat preşedintele PSD, la Adevărul Live.

Citeşte şi: Rareş Bogdan vrea la guvernare împreună cu PMP şi USR. Robert Turcescu: „Nu vrem cu USR-iştii. Să nu credeţi că este vreo bucurie”

Marcel Ciolacu acuză Guvernul de „coafarea” datelor despre COVID. „Nişte decizii aberante”

Ciolacu a mai afirmat că românii sunt cei care „dacă îşi vor viaţa înapoi” prin votul la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Toate deciziile luate de actualul Guvern nu au nicio legătură cu deciziile pe care le iau cei din Europa. Mă refer la închiderea pieţelor, închiderea şcolilor. Nişte decizii aberante.

Se încearcă o coafare. Să apărem la Cotroceni cu nişte grafice, cum sunt plafoanele, cum nu evoluează pandemia, dar de fapt nu testăm. Sunt şi cifrele secundare ca şi la sondajele de opinie.

Avem dublu de decese, dublu de îmbolnăviri. La 1 noiembrie avem vreo 10.500 oameni îmbolnăviţi. Acum sunt vreo 13.500. Erau vreo 900 la ATI, acum sunt vreo 1250. Erau 100 de decese. Acum sunt 200. O să depăşim mortalitatea de peste 1.000 de români într-o săptămână”, a mai precizat Ciolacu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu a plantat copaci în Buzău de Ziua Naţională. „Am plantat acești stejari în onoarea eroilor noștri căzuți pentru patrie”

Ciolacu dinamitează campania Guvernului privind vaccinarea anti-COVID. „Credibilitatea Guvernului e spre zero. Aceleaşi minciuni”

„Credibilitatea Guvernului în ceea ce spune acest grup (Grupul de Comunicare Strategică) este spre zero. Nu poţi să controlezi o pandemie fără un parteneriat transparent cu românii.

Au pornit în aceeaşi logică şi comunicarea cu vaccinarea. Aceleaşi minciuni. Ba vine vaccinul până pe 1 decembrie, vine pe 15. Acum vine în aprilie. Dând astfel de mesaje, lumea nu mai crede nimic şi nu poate să-şi facă lumea o perspectivă.

Încercăm o să o protejăm pe mama încă trei luni pentru că ştim sigur că pe 1 ianuarie vine vaccinul, dar vaccinul nu există”, a mai afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor, conform sursei citate.

Citeşte şi: Vaccinurile Pfizer și Moderna au dat efecte secundare vizibile în cazul a 10-15% dintre voluntari

Răspunsul lui Ciolacu după ce PSD a fost acuzat că alimentează negationiştii care nu cred în COVID. „În campanie nu lucrăm cu adevărul”

„În campanie nu lucrăm cu adevărul, ci cu percepţii. Ne aflăm într-o criză sanitară, economică şi o criză accentuată în învăţământ. Trei lucruri foarte importante în orice stat. Trei bătălii pierdute de actualul guvern.

În loc să vorbim ce se întâmplă în economie sau învăţământ, scoatem nişte teme false. Niciodată nu am spus că nu trebuie să purtăm mască. Am avut întâlnirile de la partid unde stăm cu mască. Nu-mi aduc aminte vreo declaraţie a vreunui lider PSD care să spună că nu există COVID”, a spus Ciolacu, conform sursei citate.

Citeşte şi: Dumitru Buzatu, bulversat de pandemie: Eu nu cred în coronavirus. Am îndemnat pe toţi să respecte măsurile, situaţia este gravă

„Eu nu mi-am văzut mama de trei luni de zile. Pe de altă parte, în interiorul PSD avem cei mai buni specialişti în domeniu. Acel vaccin din SUA, în toate Europa nu e decât la domnul Cercel, la Institutul Matei-Balş.

Eu văd o nouă abordare a partidului, căutăm să aducem experţi în zona sanitară şi economică. Cristi Socol, domnul Azamfirei, rectorul UMF Târgu-Mureş. Am căutat să deschidem partidul şi să vedem urgenţele care sunt şi cu cei oameni să le abordăm.

Eu îl judec pe Orban în acest moment că nu are capacitatea de a face diferenţa din noiembrie anul trecut, provocările venite din luna martie în această pandemie şi incapacitatea de a se schimb în funcţie de nevoile românilor. Nu poţi să faci nicio remaniere guvernamentală.

Să continui cu oamenii care ne-au ţinut în casă 60 de zile. Nu ai pregătit spitalele. Şcolile le deschizi că avem alegeri locale şi apoi le închizi la loc. Nu există viziune. Ne-am îndepărtat de tot ce se întâmplă în Europa. Şcolile deschise au fost şi în timpul războiului”, a mai precizat Ciolacu.