Marcel Ciolacu, înainte de discuţia cu Florin Cîţu despre PNRR. „Nu este un plan al unui partid politic. Este un plan care trebuie să schimbe viaţa românilor”

Marcel Ciolacu a transmis un mesaj foarte dur lui Florin Cîțu cu privire la afirmațiile acestuia despre scăderea ratei de inflație în perioada pandemiei.

20 mai 2021, 15:00
Marcel Ciolacu, înainte de discuţia cu Florin Cîţu despre PNRR. „Nu este un plan al unui partid politic. Este un plan care trebuie să schimbe viaţa românilor”

Marcel Ciolacu a venit la discuţiile de la Guvern pe tema PNRR alături de Dumitru Costin, reprezentantul angajatorilor, şi Florin Jianu, reprezentantul angajaţilor.

„Ştim cu toţii că PNRR a fost respins de două ori de Comisia Europeană. Salutăm decizia prim ministrului de a ne invita azi. Nu avem nicio problemă să venim la Guvern. Vorbim despre un plan naţional al României. Nu este un plan al unui partid politic şi nici măcar al unui Guvern. Este un plan care trebuie să schimbe viaţa românilor”, a precizat Marcel Ciolacu, înainte de discuţia cu premierul Cîţu despre PNRR.

Întrebat dacă PSD va vota ratificarea tratatului EUROATOM de prezentarea PNRR în Parlament, liderul PSD a explicat că inclusiv preşedintele Comisiei Europene i-a scris că PNRR trebuie prezentat în Legislativ.

„Acest lucru este convenit deja cu comisarii europeni şi cu Comisia Europeană, inclusiv preşedinta Comisiei ne-a scris o scrisoare că e normal ca acest plan să fie prezentat în Parlament”, a afirmat Ciolacu.

Citeşte şi: Ludovic Orban, despre decizia PSD de a condiţiona dezbaterea PNRR de ratificarea EUROATOM. „Nu pot să-și bată joc de toți cetățenii din UE”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a pornit un atac dur asupra premierului Florin Cîțu cu privire la afirmațiile prim-ministrului despre faptul că rata a inflației a scăzut la 2.7%, iar României a avut o creștere economică foarte rapidă.

„Să-i întrebăm pe oameni dacă au crescut prețurile. Totuși, e de notorietate că a crescut cu peste 17% energia electrică, a crescut cu peste 10% carburanții. Aceste creșteri vor duce la rândul lor la alte creșteri, mai ales în zona alimentară. Deja avem uleiul cu peste 12% mai scump. Cred că e cazul să ne oprim din minciuni, să vedem realitatea, să terminăm acest joc politic de a arunca…eu nu înțeleg cum poți să arăți către opoziție când este de un an și jumătate la guvernare și să vedem că suntem ultima țară din Europa care nu a depus PNRR, așa cum cere Comisia Europeană”, a spus Marcel Ciolacu, joi, conform stiripesurse.

Florin Cîțu: „În guvernarea PSD, România a condus topul rușinii”

Florin Cîțu

a postat pe contulsău de socilizare o declarație conform căreia România se află pe locul 6 în UE în la rata inflației, iar țara s-a recuperat economic într-un ritm foarte alert. Replica președintelui PSD vine în cntextul în acre, Florin Câțu a mai menționat că România a vut cea mai mai mare rată a inflației din UE.

„În guvernarea PSD România a avut cea mai mare rată a inflației din UE 3 ani la rand. Mai clar, România a condus topul rușinii în UE 3 ani la rand când a fost guvernată de socialiști. Rata inflației în guvernarea PSD a ajuns la 5.4%”, declarat Cîțu în postarea de pe rețelele de socializare.