Marcel Ciolacu îi liniștește pe români după zvonurile că deficitul ar fi ”explodat”: ”Nu e nicio problemă”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că statisticile privind deficitul nu reprezintă o problemă, explicând că, fiind început de an, au fost făcuteunele plăți importante la Ministerul Apărării.

27 mart. 2024, 13:32
Marcel Ciolacu îi liniștește pe români după zvonurile că deficitul ar fi ”explodat”: ”Nu e nicio problemă”

Declarațiile premierului Marcel Ciolacu au fost făcute în condițiile în care deficitul bugetar a crescut foarte mult în primele două luni ale anului.

„Nu e nicio problemă. În fiecare an în ianuarie și februarie vine cataclismul. Nu e nicio problemă, ne-am asumat că ne încadrăm într-un deficit rezonabil și real”, a declarat Ciolacu adăugând că deficitul trebuie controlat astfel încât să nu producă efecte puternice asupra oamenilor.

”Datoriile nu le am făcut eu”, a mai spus Marcel Ciolacu care a oferit explicații despre evoluția deficitului.

„Avem o coaliție responsabilă, vedem lucruri credibile, reale, nu este o problemă cu deficitul, au fost niște plăti la Ministerul Apărării care au venit în lunile ianuarie și februarie”; a spus premierul.

El a anunțat din nou că anul acesta nu vor fi introduse taxe noi.

Execuția bugetului general consolidat în primele două luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un deficit de 28,99 mld lei, respectiv 1,67% din PIB față de deficitul de 17,04 mld lei, respectiv 1,07% din PIB aferent celor două luni ale anului 2023.

Marcel Ciolacu: ”E un moment de mândrie. După 30 de ani, în sfârșit vorbim despre centura Bucureștiului”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că după 30 de ani, după ce săptămâna trecută au vorbit de Autostrada Moldovei, în sfârşit vorbesc şi de Centura Bucureştiului. El a subliniat că în sezonul estival, şi locuitorii din Ilfov şi cei din Bucureşti vor merge pe autostradă, până la Constanţa, conform termenului asumat de constructor.

Vorbim de certitudini, e un moment categoric de mândrie, că după 30 de ani, după ce săptămâna trecută am vorbit de Autostrada Moldovei, în sfârşit vorbim de Centura Bucureştiului, de A0 şi de autostradă”, a spus premierul, după vizita de lucru pe şantierul autostrăzii A0 Sud, Lotul 1 Glina – Vidra.

Marcel Ciolacu a arătat că în jur de 15 aprilie şi-a asumat constructorul termenul de finalizare, astfel că în sezonul estival, şi locuitorii din Ilfov şi cei din Bucureşti vor merge pe autostradă, până la Constanţa.

”Cred că e cel mai mare pas şi cea mai mare realizare, după 30 de ani. Dacă am fi avut şi un prmar general care să lucreze şi cu Guvernul, şi cu Consiliul General, şi cu minstrul Transporturilor, şi cu CNAIR-ul, şi cu preşedintele CJ Ilfov, fiidcă marile investiţii în infrastructură nu se pot face de unul singur. Sunt ferm convins că vom avea primar nou şi la Sectorul 1, şi lucrurile încep să ia un contur, nu numai în ceea ce priveşte autostrăzile dar şi o coerenţă şi o coordonare la nivelul Capitalei”, a completat Ciolacu.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre candidaturile comune la Timiş: În acest moment s-au unit două partide mari din România, au depăşit anumite orgolii şi se va câştiga. Coaliţia a stabilit şi numele pentru sectoarele Capitalei