Marcel Ciolacu îi taie avântul lui Mircea Geoană: „Niciodată, PSD nu va susţine un independent la prezidenţiale. Sigur, după ce i-am propus lui Geoană, am sunat-o şi pe Diana Şoşoacă pentru funcţia de premier”

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană, exclus din partid, afirmă că oficiali ai PSD, printre care Marcel Ciolacu, au mers la el ”în birou” să îi ceară să candideze pentru alegerile prezidenţiale. Marcel Ciolacu infirmă.
Filip Stan
13 feb. 2024, 11:37
Marcel Ciolacu îi taie avântul lui Mircea Geoană:

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis marți secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, că PSD nu poate susține un independent la prezidențiale, după ce Geoană a spus că Ciolacu și Mihai Tudose i-ar fi propus să candideze.

Marcel Ciolacu, întâlnire cu primarii după eşecul negocierilor privind comasarea alegerilor: „Românii nu mai pot fi păcăliţi cu vorbe. Este un an electoral şi ei vor judeca pe fapte”

După ce i-am propus dlui Geoană am plecat și am sunat-o pe dna Șoșoacă și i-am propus să fie premier. Eu sunt președintele PSD și nu știu dacă voi fi candidat sau nu la funcția de președinte. În acest moment, vă spun cu toată sinceritatea că nici măcar nu m-am gândit să fiu candidat. Ce vă pot spune cu certitudine, cu inimă de pesedist, de membru fondator, niciodată PSD și eu personal, nu că nu o să propun, dar nici nu o să-mi treacă prin cap să susțin un independent din partea PSD-ului„.

„După ce i-am cerut domnului Mircea Geoană, am plecat și am sunat-o pe doamna Șoșoacă și i-am propus să fie premier”

Premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, ironic, că după ce i-a cerut lui Mircea Geoană să candideze independent din partea PSD la alegerile prezidențiale din 2024, „am plecat și am sunat-o pe doamna Șoșoacă și i-am propus să fie premier”. El subliniază că nu i-a trecut prin cap să susțină un independent din partea PSD.

„După ce i-am cerut domnului Mircea Geoană, am plecat și am sunat-o pe doamna Șoșoacă și i-am propus să fie premier. Eu sunt președintele PSD. Nu știu dacă voi fi candidat sau nu la funcția de Președinte. În acest moment nici măcar nu m-am gândit să fiu candidat. Ce vă pot spune cu certitudine, cu inimă de PSD-ist de această dată, de membru fondator de 30 și de ani, niciodată PSD și eu personal nu că n-am să propun, nici n-o să-mi treacă prin cap să susțin un independent din partea PSD”, a afirmat Marcel Ciolacu, după participarea la sesiunea ordinară a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România.

Mircea Geoană a spus că lideri ai PSD, între care Marcel Ciolacu, i-au propus să candideze la preşedinţie: Au venit la mine în birou. Acum ceva timp în urmă, dânşii au venit la mine să-mi propună să candidez independent, susţinut de PSD

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană, exclus din partid, afirmă că oficiali ai PSD, printre care Marcel Ciolacu, au mers la el ”în birou” să îi ceară să candideze pentru alegerile prezidenţiale, susţinut de PSD. El explică faptul că, pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, PSD nu are capacitatea de aduna voturi pentru a câştiga scrutinul.

Mircea Geoană a admis că a avut, ”cu ceva timp în urmă”, discuţii cu lideri ai unor partide politice importante, privind o eventuală candidatură a sa.
”Apropo de cine dă telefon cui. Eu am avut discuţii cu ei, au venit la mine în birou. Acum ceva timp în urmă, în care dânşii au venit la mine să-mi propună să candidez independent, susţinut de PSD. De ce? Pentru un calcul foarte simplu: pentru că voturile PSD la alegerile prezidenţiale, unde vin 4 milioane de români în plus faţă de alegerile obişnuite, nu sunt suficiente ca să câştigi preşedinţia României. Vrei să câştigi preşedinţia României, strict pe PSD nu ai voturi, în turul doi nu mai votează aproape nimeni cu PSD-ul: diaspora nu, nehotărâţii nu, e o limitare. Pentru o participare la vot de 35-40%, scorul PSD-ului e foarte important. Pentru prezidenţiale, unde e 65% participare – pentru preşedinte românii se mobilizează şi merg la vot – nu sunt voturi suficiente”, a declarat Mircea Geoană, luni, la Digi 24.

Marcel Ciolacu, întâlnire de gradul zero cu Confederației Patronale Concordia. Investiții majore în infrastructură la masa discuțiilor

Conform acestuia, printre cei care au mers la el în birou să îi ceară să candideze se numără preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

El a amintit că a fost ”dat afară” din PSD, partid despre care a spus că l-a ”slujit cu multă bună credinţă”, şi că PSD a făcut acest lucru cu candidaţii care au pierdut alegerile.

”Am auzit ceva. Mi-a spus cineva, nu am urmărit ştirile, au vorbit chiar să existe la prezidenţiale o formă de rocadă în viitor: a apărut ceva de genul ăsta? Eu, când am auzit asta, mi-am adus aminte de Putin cu Medvedev, de rocada lor. Deci atenţia foarte mare! Eu nu ştiu care va fi rezultatul, dar ştiu un singur lucru: nu cumva să exagereze în a transmite un semnal că partidele, între ele, într-un conclav de lideri, decid ceea ce românii vor să decidă şi destinul românilor”, a mai afirmat Geoană.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!