Marcel Ciolacu îi taie avântul lui Mircea Geoană: „Niciodată, PSD nu va susţine un independent la prezidenţiale. Sigur, după ce i-am propus lui Geoană, am sunat-o şi pe Diana Şoşoacă pentru funcţia de premier”

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană, exclus din partid, afirmă că oficiali ai PSD, printre care Marcel Ciolacu, au mers la el ”în birou” să îi ceară să candideze pentru alegerile prezidenţiale. Marcel Ciolacu infirmă.

13 feb. 2024, 11:37
Marcel Ciolacu îi taie avântul lui Mircea Geoană: „Niciodată, PSD nu va susţine un independent la prezidenţiale. Sigur, după ce i-am propus lui Geoană, am sunat-o şi pe Diana Şoşoacă pentru funcţia de premier”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis marți secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, că PSD nu poate susține un independent la prezidențiale, după ce Geoană a spus că Ciolacu și Mihai Tudose i-ar fi propus să candideze.

Marcel Ciolacu, întâlnire cu primarii după eşecul negocierilor privind comasarea alegerilor: „Românii nu mai pot fi păcăliţi cu vorbe. Este un an electoral şi ei vor judeca pe fapte”

După ce i-am propus dlui Geoană am plecat și am sunat-o pe dna Șoșoacă și i-am propus să fie premier. Eu sunt președintele PSD și nu știu dacă voi fi candidat sau nu la funcția de președinte. În acest moment, vă spun cu toată sinceritatea că nici măcar nu m-am gândit să fiu candidat. Ce vă pot spune cu certitudine, cu inimă de pesedist, de membru fondator, niciodată PSD și eu personal, nu că nu o să propun, dar nici nu o să-mi treacă prin cap să susțin un independent din partea PSD-ului„.

„După ce i-am cerut domnului Mircea Geoană, am plecat și am sunat-o pe doamna Șoșoacă și i-am propus să fie premier”

Premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, ironic, că după ce i-a cerut lui Mircea Geoană să candideze independent din partea PSD la alegerile prezidențiale din 2024, „am plecat și am sunat-o pe doamna Șoșoacă și i-am propus să fie premier”. El subliniază că nu i-a trecut prin cap să susțină un independent din partea PSD.

„După ce i-am cerut domnului Mircea Geoană, am plecat și am sunat-o pe doamna Șoșoacă și i-am propus să fie premier. Eu sunt președintele PSD. Nu știu dacă voi fi candidat sau nu la funcția de Președinte. În acest moment nici măcar nu m-am gândit să fiu candidat. Ce vă pot spune cu certitudine, cu inimă de PSD-ist de această dată, de membru fondator de 30 și de ani, niciodată PSD și eu personal nu că n-am să propun, nici n-o să-mi treacă prin cap să susțin un independent din partea PSD”, a afirmat Marcel Ciolacu, după participarea la sesiunea ordinară a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România.

Mircea Geoană a spus că lideri ai PSD, între care Marcel Ciolacu, i-au propus să candideze la preşedinţie: Au venit la mine în birou. Acum ceva timp în urmă, dânşii au venit la mine să-mi propună să candidez independent, susţinut de PSD

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană, exclus din partid, afirmă că oficiali ai PSD, printre care Marcel Ciolacu, au mers la el ”în birou” să îi ceară să candideze pentru alegerile prezidenţiale, susţinut de PSD. El explică faptul că, pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, PSD nu are capacitatea de aduna voturi pentru a câştiga scrutinul.

Mircea Geoană a admis că a avut, ”cu ceva timp în urmă”, discuţii cu lideri ai unor partide politice importante, privind o eventuală candidatură a sa.
”Apropo de cine dă telefon cui. Eu am avut discuţii cu ei, au venit la mine în birou. Acum ceva timp în urmă, în care dânşii au venit la mine să-mi propună să candidez independent, susţinut de PSD. De ce? Pentru un calcul foarte simplu: pentru că voturile PSD la alegerile prezidenţiale, unde vin 4 milioane de români în plus faţă de alegerile obişnuite, nu sunt suficiente ca să câştigi preşedinţia României. Vrei să câştigi preşedinţia României, strict pe PSD nu ai voturi, în turul doi nu mai votează aproape nimeni cu PSD-ul: diaspora nu, nehotărâţii nu, e o limitare. Pentru o participare la vot de 35-40%, scorul PSD-ului e foarte important. Pentru prezidenţiale, unde e 65% participare – pentru preşedinte românii se mobilizează şi merg la vot – nu sunt voturi suficiente”, a declarat Mircea Geoană, luni, la Digi 24.

Marcel Ciolacu, întâlnire de gradul zero cu Confederației Patronale Concordia. Investiții majore în infrastructură la masa discuțiilor

Conform acestuia, printre cei care au mers la el în birou să îi ceară să candideze se numără preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

El a amintit că a fost ”dat afară” din PSD, partid despre care a spus că l-a ”slujit cu multă bună credinţă”, şi că PSD a făcut acest lucru cu candidaţii care au pierdut alegerile.

”Am auzit ceva. Mi-a spus cineva, nu am urmărit ştirile, au vorbit chiar să existe la prezidenţiale o formă de rocadă în viitor: a apărut ceva de genul ăsta? Eu, când am auzit asta, mi-am adus aminte de Putin cu Medvedev, de rocada lor. Deci atenţia foarte mare! Eu nu ştiu care va fi rezultatul, dar ştiu un singur lucru: nu cumva să exagereze în a transmite un semnal că partidele, între ele, într-un conclav de lideri, decid ceea ce românii vor să decidă şi destinul românilor”, a mai afirmat Geoană.