Marcel Ciolacu, întâlnire de gradul zero cu Confederației Patronale Concordia. Investiții majore în infrastructură la masa discuțiilor

Astăzi, 12 februarie, Marcel Ciolacu a avut consultări cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia, în cadrul acestora subliniind că Executivul susține industria românească, atât prin direcționarea de fonduri publice, cât și prin soluții legislative. Vezi mai jos toate detaliile.
Filip Stan
12 feb. 2024, 16:34
Marcel Ciolacu, întâlnire de gradul zero cu Confederației Patronale Concordia. Investiții majore în infrastructură la masa discuțiilor
Marcel Ciolacu

Astăzi, 12 februarie, Marcel Ciolacu a avut consultări cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia, în cadrul acestora subliniind că Executivul susține industria românească, atât prin direcționarea de fonduri publice, cât și prin soluții legislative.

Citește și Marcel Ciolacu, după atacul ruşilor asupra porturilor ucrainene: „Rusia nu a atacat intenţionat ţara noastră şi nici nu o va face. România nu a fost niciodată mai sigură ca acum din punct de vedere militar”

„Industria românească se dezvoltă în majoritatea sectoarelor de activitate. O arată atât cifrele, cât şi proiectele de succes pe care le văd în deplasările pe care le fac în ţară sau despre care sunt informat la întâlnirile cu mediul de afaceri. La nivelul Guvernului acordăm susţinere industriei româneşti atât prin direcţionarea de fonduri publice, cât şi prin soluţii legislative”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, luni, la întâlnirea cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia, potrivit unui comunicat de presă transmis de Guvern.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia au apreciat investiţiile publice direcţionate pentru finanţarea proiectelor de infrastructură care se derulează la noi în țară și au precizat faptul că, alături de dezvoltarea proiectelor rutiere, este nevoie de un accent mai puternic asupra celor din sectorul feroviar.

„În consultările cu reprezentanţii Concordia au fost abordate şi teme legate de fiscalitate şi combaterea evaziunii fiscale prin introducerea instrumentelor digitale.

Reprezentanţii Guvernului au arătat disponibilitatea de a face ajustările necesare în aplicarea acestor instrumente digitale, în funcţie de rezultatele obţinute în primele luni de aplicare şi de propunerile venite din partea mediului de afaceri”, a mai transmis Guvernul.

Promovarea produselor românești în străinătate

Potrivit Executivului, o altă temă importantă de discuţie a avut în vedere promovarea produselor româneşti pe pieţele internaţionale prin pârghiile pe care Guvernul le are la dispoziţie.

„Stabilizarea preţurilor la unele categorii de produse a fost un alt subiect în dialogul reprezentanţilor Guvernului cu cei ai patronatelor. În acest context, premierul Marcel Ciolacu a arătat deschiderea Guvernului spre consultarea mediului de afaceri pentru stabilirea unui acord de voluntariat care să aibă în vedere stabilitatea preţurilor la unele produse alimentare”, a mai transmis Guvernul.

Dialogul cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia va continua cu o succesiune periodică.

De asemenea, la discuții au participat, din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu, secretarul de stat în ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Cristian Vasilcoiu, reprezentanţii Cancelariei Prim-Ministrului Florin Spătaru, consilier de stat, şi Mihai Constantin, secretar de stat.

Citește și Premierul Marcel Ciolacu: „Nu mai vinde nimeni niciun Ardeal! Nu are curaj nimeni să se pună cu România în acest moment”

Delegaţia Confederaţiei Patronale Concordia a fost condusă de preşedintele organizaţiei, Dan Şucu, şi de directorul executiv, Radu Burnete.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!