Marcel Ciolacu, întâlnire de gradul zero cu Confederației Patronale Concordia. Investiții majore în infrastructură la masa discuțiilor

Astăzi, 12 februarie, Marcel Ciolacu a avut consultări cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia, în cadrul acestora subliniind că Executivul susține industria românească, atât prin direcționarea de fonduri publice, cât și prin soluții legislative. Vezi mai jos toate detaliile.

12 feb. 2024, 16:34

Astăzi, 12 februarie, Marcel Ciolacu a avut consultări cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia, în cadrul acestora subliniind că Executivul susține industria românească, atât prin direcționarea de fonduri publice, cât și prin soluții legislative.

Citește și Marcel Ciolacu, după atacul ruşilor asupra porturilor ucrainene: „Rusia nu a atacat intenţionat ţara noastră şi nici nu o va face. România nu a fost niciodată mai sigură ca acum din punct de vedere militar”

„Industria românească se dezvoltă în majoritatea sectoarelor de activitate. O arată atât cifrele, cât şi proiectele de succes pe care le văd în deplasările pe care le fac în ţară sau despre care sunt informat la întâlnirile cu mediul de afaceri. La nivelul Guvernului acordăm susţinere industriei româneşti atât prin direcţionarea de fonduri publice, cât şi prin soluţii legislative”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, luni, la întâlnirea cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia, potrivit unui comunicat de presă transmis de Guvern.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia au apreciat investiţiile publice direcţionate pentru finanţarea proiectelor de infrastructură care se derulează la noi în țară și au precizat faptul că, alături de dezvoltarea proiectelor rutiere, este nevoie de un accent mai puternic asupra celor din sectorul feroviar.

„În consultările cu reprezentanţii Concordia au fost abordate şi teme legate de fiscalitate şi combaterea evaziunii fiscale prin introducerea instrumentelor digitale.

Reprezentanţii Guvernului au arătat disponibilitatea de a face ajustările necesare în aplicarea acestor instrumente digitale, în funcţie de rezultatele obţinute în primele luni de aplicare şi de propunerile venite din partea mediului de afaceri”, a mai transmis Guvernul.

Promovarea produselor românești în străinătate

Potrivit Executivului, o altă temă importantă de discuţie a avut în vedere promovarea produselor româneşti pe pieţele internaţionale prin pârghiile pe care Guvernul le are la dispoziţie.

„Stabilizarea preţurilor la unele categorii de produse a fost un alt subiect în dialogul reprezentanţilor Guvernului cu cei ai patronatelor. În acest context, premierul Marcel Ciolacu a arătat deschiderea Guvernului spre consultarea mediului de afaceri pentru stabilirea unui acord de voluntariat care să aibă în vedere stabilitatea preţurilor la unele produse alimentare”, a mai transmis Guvernul.

Dialogul cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia va continua cu o succesiune periodică.

De asemenea, la discuții au participat, din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu, secretarul de stat în ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Cristian Vasilcoiu, reprezentanţii Cancelariei Prim-Ministrului Florin Spătaru, consilier de stat, şi Mihai Constantin, secretar de stat.

Citește și Premierul Marcel Ciolacu: „Nu mai vinde nimeni niciun Ardeal! Nu are curaj nimeni să se pună cu România în acest moment”

Delegaţia Confederaţiei Patronale Concordia a fost condusă de preşedintele organizaţiei, Dan Şucu, şi de directorul executiv, Radu Burnete.