Marcel Ciolacu îl acuză pe Ludovic Orban de implicare în scandalul măştilor de protecţie. „Toate drumurile duc la Palatul Victoria”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a lansat, luni, la România TV acuzaţii grave la adresa lui Ludovic Orban. Preşedintele Camerei Deputaţilor susţine că apropiaţi ai premierului sunt implicaţi în importurile de măşti de protecţie, confirmând că este vorba despre o fostă consilieră a lui Orban, condamnată la închisoare într-un dosar legat de Clanul Sportivilor.

RomaniaTV.net
06 iul. 2020, 18:35

Preşedintele Camerei Deputaţilor a explicat că, marţi, la ora 11, va avea loc prima şedinţă a comisiei parlamentare de anchetă a achiziţiilor de echipamente de protecţie prin Unifarm.

„Deja este funcţională. Mâine la ora 11 se întruneşte prima oară. Deja DNA-ul are ce să facă. Vedem şi noi în presă zeci de astfel de licitaţii directe măsluite”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

Întrebat despre implicarea lui Ludovic Orban în scandalul achiziţiilor prin Unifarm, Ciolacu a afirmat că „în acest moment, toate drumurile duc la Palatul Victoria”.

„Apropiaţi ai domnului prim-ministru sunt implicaţi în aceste importuri. Este o fostă consilieră a domniei sale de la Primăria Generală când a fost viceprimar, cât şi de la Ministerul Transporturilor”, a spus liderul interimar al PSD.

Marcel Ciolacu a confirmat că este vorba despre Simona Ciulavu (foto), care a fost condamnată la închisoare în dosarul de crimă organizată al interlopilor din clanul „Sportivilor”.

„Este un lucru care duce direct la Palatul Victoria. Vom vedea ce vor descoperi cei de la DNA şi de la Parchet”, a spus Ciolacu.

Ludovic Orban, în Parlament despre scandalul achiziţiilor de măşti: „Ne aflăm într-o situaţie în care hoţul, adică PSD, strigă hoţii”

O firmă controlată de Simona Ciulavu a intermediat livrarea de echipamente medicale din Turcia pentru compania de stat Unifarm, potrivit unei investigatii jurnalistice realizate de Rise Project.

Simona Ciulavu a fost condamnata, în 2014, la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru participare la grup infracţional organizat în cazul interlopilor din clanul „Sportivilor”. În 2006, ea a fost arestată preventiv în acest caz. La momentul arestării, Simona Ciulavu era angajată expert guvernamental şi lucra la Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Servicii Publice de Gospodărire Comunală din cadrul Guvernului României.

Aliată cu interlopii, dar și cu o inspectoare din Primăria Capitalei, femeia a încercat să scoată violent din piață un operator de transport persoane pe o linie de maxi-taxi între Huedin și Aeroportul Băneasa.

Drept urmare, a stat în arest șase luni, iar dosarul a tot trenat. După ce a ieșit din spatele gratiilor, s-a angajat la Primăria Capitalei, în epoca Videanu, când viceprimar era însuși Ludovic Orban (iulie 2004 – aprilie 2007). Apoi, în iunie 2008, s-a transferat pe post de consilier principal în direcția de monitorizare a achizițiilor din ministerul Transporturilor, condus de același Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu vrea DĂRĂMÂREA Guvernului PNL. „Acest eşec politic care se numeşte Orban va pleca acasă”