Marcel Ciolacu îl atacă pe Cîţu: „Premierul de paie. Acum i-a făcut USR şi protocolul ăla, de trebuie să se uite ce are voie să semneze”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a intervenit telefonic în emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu la România TV, pentru a comenta recentele informaţii conform cărora sistemul medical românesc se confruntă, pe lângă pandemie, cu o criză acută de citostatice, vitale în tratamentul pacienţilor cu cancer.

22 apr. 2021, 22:36
Marcel Ciolacu îl atacă pe Cîţu: „Premierul de paie. Acum i-a făcut USR şi protocolul ăla, de trebuie să se uite ce are voie să semneze”

Marcel Ciolacu a declarat că USR-PLUS a dat dovadă de ipocrizie atunci când a numit ca miniştri ai Sănătăţii doi oameni care nu ar fi contribuit sau ar fi încercat să ocolească plata contribuţiilor la sistemul de sănătate.

„Incerc sa ma refer la ipocrizia pe care o traim cu acest USR-PLUS. L-au pus ministru Sănătăţii pe Vlad Voiculescu, care era somer de un an de zile, deci nu a contribuit la asigurarile sociale, iar acum a venit cu o doamna platita pana acum cu salariul minim, ca sa nu plateasca impozite mai mari. Culmea ar fi sa vina si doamna sa spuna ca nu avem bani la bugetul Sanatatii, cand ea a fost prima care a fentat impozitele.

Va reamintesc ca lui Vlad Voiculescu i-am facut motiune dupa 50 de zile. Suntem pe locul 10 la mortalitate excesiva la nivel mondial. Am depasit mortalitatea statistica, pentru ca bolnavii cronici nu au avut acces la sanatate. Acum ii lasi si fara medicamente, si fara ATI, eu cred ca nu sunt sanatosi la cap.

Marcel Ciolacu: „Aceasta coalitie de perdanţi a transformat ţara într-o Românie a morţii”

Am anuntat foarte clar ca o sa propun colegilor sa intram in greva parlamentara. Vom fi prezenti, dar fara sa participam la vot. A vrut guvernul sau Klaus Iohannis, ii dam si partlamentul sau. Se va ajunge la blocaj parlamentar. Este inadmisibil sa mergi cu PNRR fara sa-l discuti cu toate categoriile sociale. Este pentru prima data cand patronatele si sindicatele sunt de aceeasi parte, va dati seama.

Am vazut acest prim-ministru de paie care a iesit si a spus ca nu a fost informat. Pai daca nu stii sa te impui, du-te acasa, asta e problema ta, nu a oamenilor care mor din lipsa de medicamente. Ei au confundat guvernul cu o coalitie de perdanti, pe care au transformat-o intr-o Romanie a mortii.

Cat timp am fost in guvern existau informatii venite de la servicii, din toate aspectele societatii. La Fundeni imi inchipui cum se iau cu mainile de cap ca nu au citostatice sa ajute oamenii. Exista vicepremier care raspunde de grupuri ministeriale sau de unele ministere. Ministerul Sanatatii il are domnul Barna, el trebuia sa aiba aceste informatii si sa informeze premierul. Lantul institutional este asta, dar ei au transformat guvernul in enclave. Acum i-au facut si protocolul ala, de trebuie sa stea sa se uite mereu pe protocol ca sa vada ce are voie sa semneze”, a declarat Marcel Ciolacu, în exclusivitate, la România TV.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă: „Preşedintele Comisiei pentru Sănătate din Parlamentul European a spus că nu există niciun studiu care să certifice eficacitatea vreunui vaccin anti-Covid”