Marcel Ciolacu îl contrazice pe Alexandru Rafila privind restricţiile de noapte. „Nu există niciun fel de comunicare coerentă”

Preşedintele PSD a dat de înţeles că nu există "niciun fel de comunicare coerentă" din partea guvernanţilor referitor la menţinerea restricţiilor pe timp de noapte, între orele 23:00 şi 05:00. Marcel Ciolacu îl contrazice astfel pe medicul Alexandru Rafila, deputat PSD, a vorbit despre importanţa restricţiilor de noapte în ţările cu transmitere intensă a noului coroanvirus.

18 ian. 2021, 23:01
Marcel Ciolacu îl contrazice pe Alexandru Rafila privind restricţiile de noapte. „Nu există niciun fel de comunicare coerentă”

Marcel Ciolacu a criticat autorităţile privind modul în care raportează infectările de COVID-19, precum şi restricţiile pe timp de noapte. Preşedintele PSD a spus că guvernanţii nu au explicat de ce este necesară menţinerea unei astfel de măsuri.

„Infectările scad, dar cresc oamenii internaţi la ATI. E un nonsens, faptul că cineva minte.

După ora 23 am înţeles că COVID-ul se răspândeşte mult mai mult. Pe timp de noapte face prăpăd. Nu există niciun fel de comunicare coerentă din partea guvernanţilor”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, la TVR1.

Dr. Alexandru Rafila explică de ce e nevoie de restricţii pe timp de noapte. „Se întâmplă în Franţa, se întâmplă în Germania”

În schimb, deputatul PSD Alexandru Rafila a afirmat luni că restricţiile pe timp de noapte sunt importante în ţările în care transmiterea noului coronavirus este foarte intensă.

„Restricţiile pe timp de noapte sunt importante în ţările în care transmiterea este foarte intensă. Aţi remarcat că se întâmplă în Franţa, se întâmplă în Germania, sunt chiar mai lungi decât în România. Pe de altă parte, ce mi se pare mie ciudat este această ruptură între raportările zilnice, între numărul de teste efectuate zilnic şi menţinerea restricţiilor.

Adică restricţiile sunt restricţii pe care putem să le respectăm, nu e niciun fel de problemă, dar care este realitatea situaţiei epidemiologice? Dacă asta este realitatea situaţiei epidemiologice şi avem între 1.500 şi 3.000 de cazuri noi pe zi, înseamnă că România probabil că a trecut de perioada critică şi ar putea să se ia în calcul la nivelul Guvernului chiar şi ridicarea unora dintre restricţii, dar văd că acest lucru nu este discutat, pe de o parte, iar debandada în ceea ce priveşte testarea continuă”, a spus dr. Alexandru Rafila într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD, conform Agerpres.

Marcel Ciolacu, după ce prof. Cercel a spus că masca va fi obligatorie până în 2023. „E şi foarte greu să-l cert”

De asemenea, Marcel Ciolacu a mărturisit că i-ar fi greu să accepte să poarte masca de protecţie până în 2023, aşa cum a sugerat profesorul Adrian Streinu Cercel.

„Domnul Cercel este medic, în afară de a fi specialist. A depus un jurământ. Aşa consideră domnia sa că trebuie să spună, să protejeze viaţa oamenilor. Nu pot să judec un profesor de talia profesorului Cercel.

Această vaccinare ţine şase luni. Deci, are o logică domnul Cercel

Ca om îi e greu să accept că voi sta cu mască până în 2023. E şi foarte greu să-l cert pe profesorul Cercel sau să-l judec. S-ar putea să spună adevărul”, a precizat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Adrian Streinu Cercel anunţă viitorul scenariu pentru România: „Atenţie, masca va rămâne obligatorie până în 2023”