Marcel Ciolacu îl spulberă pe Vlad Voiculescu. „E un arogant şi un incompetent. Orice coaliţie ar fi schimbat acest ministru”

Marcel Ciolacu l-a criticat în termeni duri pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, pe care l-a catalogat ca fiind un "un arogant şi un incompetent" pe motiv că nu îşi dă demisia în urma tragediei produse luni la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală, unde trei pacienţi infectaţi cu COVID au murit după ce au rămas fără oxigen, într-o unitate mobilă de Terapie Intensivă.

13 apr. 2021, 20:30
Marcel Ciolacu îl spulberă pe Vlad Voiculescu. „E un arogant şi un incompetent. Orice coaliţie ar fi schimbat acest ministru”

Marcel Ciolacu a anunţat că va depune încă o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. Până la iniţierea acestui demers, preşedintele PSD a anunţat că social-democraţii depun o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„O să venim iarăşi cu moţiunea de cenzură. Am venit cu moţiune simplă la ministrul Sănătăţii. Orice Guvern de bun simţ, orice coaliţie ar fi schimbat acest ministru. Nu se poate! Zilnic avem câte un eveniment”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena3.

Liderul PSD a afirmat că Vlad Voiculescu „nu are nicio treabă cu Ministerul Sănătăţii”.

„Am cerut în Parlament, după declaraţiile domnului Voiculescu că s-au măsluit datele în pandemie, am spus-o negru pe alt, ca să avem alegeri, cum îşi dorea domnul Iohannis. Le-au pierdut!

Nu o pun pe ordinea de zi. Vine Barna la televizor şi spune: trasparenţă. Toate aceste minciuni trebuie să le afle românii.

Se pierd vieţi omeneşti! Aici este marea dramă şi tu, Cîţu, în loc să schimbi un incompetent, omul e un arogant şi un incompetent. Nu are nicio treabă cu Ministerul Sănătăţii. Poate doar nişte aranjamente din spate pe care le bănuim cu toţii”, a mai precizat preşedintele PSD.

Citeşte şi: Alexandru Rafila vrea ca PSD să grăbească votarea moţiunii împotriva lui Vlad Voiculescu. „Premierul să aibă un argument solid pentru a solicita remanierea”

Liderul PSD i-a ironizat pe liberali pe care i-a catalogat drept „luptători ai dreptăţii cu lumina stinsă”.

„Membrii PNL au ieşit şi au cerut schimbarea ministrului Sănătăţii. Între timp, aceşti luptători ai dreptăţii cu lumina stinsă între timp s-au răzgândit. Am auzit o explicaţie la un europarlamentar PNL celebru şi mare luptător şi opozant din interior. E problema coaliţiei. Al luminii stinse pentru că lupţi dimineaţa, când vine întunericul îţi trece lupta.

Eşti membru al Guvernului României, nu al coaliţiei! Fie ea şi coaliţia perdanţilor, fie ea şi coaliţia proştilor şi a incompetenţilor”, a precizat preşedintele PSD.

Mai mult, Marcel Ciolacu a criticat ezitarea premierului Florin Cîţu de a-l demite pe Vlad Voiculescu în urma tragediei produse la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală.

„Nu poţi să spui că nu schimbăm un ministru pentru că noi suntem într-o coaliţie. Atunci Cîţu ce este? Este prim ministru al coaliţiei sau al României? Când eşti prim ministru, eşti demnitar, om de stat, tu nu mai iei deciziile în funcţie de coaliţie, iei deciziile în funcţie de ce se întâmplă.

Ministrul Sănătăţii e cel mai important ministru într-o perioadă de pandemie. Păi dacă tu faci gafe după gafe? Îţi baţi joc de oameni, îţi baţi joc de morţi, nu numai de vii. Ei decese încontinuu. Ai evenimente în toate spitalele. Sar în aer, incendii. Au murit într-un tir trei oameni”, a spus liderul social-democrat.

Marcel Ciolacu, necruţător cu preşedintele României: „Cum ai girat aşa ceva, domnule Iohannis?”

„Cine este artizanul acestui Guvern? Domnul preşedinte Iohannis. L-aţi mai văzut în ultima vreme, de o lună şi ceva… Ultima oară l-am văzut platând nişte copaci. Să iasă şi să spună. Haideţi să îl întrebăm: cum ai girat aşa ceva, domnule Iohannis?”, a conchis Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Alertă la Spitalul Victor Babeș din Capitală! Trei pacienți cu COVID de la unitatea mobilă de ATI au murit din cauza unei defecțiuni la aparatul de oxigen