Marcel Ciolacu îl vrea DEMIS pe Ludovic Orban: „E evident că nu mai poate fi premier. Guvernul trebuie compus din specialiști”

Ludovic Orban nu mai poate fi premierul României, a spus, duminică seară, Marcel Ciolacu, președintele PSD.

06 dec. 2020, 22:27
Marcel Ciolacu îl vrea DEMIS pe Ludovic Orban: „E evident că nu mai poate fi premier. Guvernul trebuie compus din specialiști”

Marcel Ciolacu este încrezător că formațiunea politică pe care o reprezintă va câștiga aceste alegeri parlamentare, după numărarea tuturor voturilor. El spune că Ludovic Orban, actualul premier, nu mai poate îndeplini această funcție, deoarece nu mai are reprezentare în rândul alegătorilor.

Rezultat alegeri. Marcel Ciolacu: „PSD are un mic avantaj în exit-poll-uri, le mulţumesc românilor că au sancţionat această batjocură a PNL”

„PSD se va confirma că este pe primul loc. Partidul care are cele mai multe mandate merge la Cotroceni cu propunere pentru premierul desemnat. Am avut discuții cu mai mulți lideri politici. Hai să așteptăm ponderile fiecărui partid și apoi avem această discuție. Așteptăm și apoi vom începe dialogul cu celelalte formațiuni politice.

E evident că Orban nu mai poate fi premier. Este un vot împotriva acestui Guvern. Românii au transmis un vot foarte clar că Guvernul trebuie compus din specialiști, care să știe să gestioneze această situație.

În acest moment e gata campania electorală. Până acum Klaus Iohannis a fost vârful de lance al PNL. Presupun că și-a dat seama că trebuie să încheie această perioadă și să se aplece asupra problemelor reale, nu cearta cu PSD-ul”, a spus Marcel Ciolacu.

PSD se situează pe primul loc cu 30,5% la votul pentru Camera Deputaţilor în alegerile parlamentare urmat de PNL cu 29%, iar la Senat PSD are 30,6%, iar PNL 29,1%, potrivit exit-poll al CURS-AVANGARDE prezentat duminică seara de Antena 3, pe baza datelor centralizate pâmă la ora 19:00, rezultatele finale urmând să fie prezentate la ora 23:00.

Conform datelor parţiale, la Camera Deputaţilor rezultatele indică următoarele scoruri – PSD – 30,5%, PNL – 29%, USR – 15,9%, UDMR – 5,7%, AUR – 5,2%, Pro România şi PMP – 5%.

La Senat – PSD – 30,6%, PNL – 29,1%, USR – 16,4%, USMR – 5,7%, AUR – 5,3%, Pro Româna şi PMP – 5%.