Marcel Ciolacu, în război cu evazioniștii: „Nu mai putem continua așa! Nu voi ceda niciun milimetru!”

Pe fondul dezbaterilor legate de „Ordonanța Austerității", Marcel Ciolacu a ieșit cu declarații furtunoase. Prioritatea liderului PSD și al Guvernului va fi evaziunea fiscală. 

24 aug. 2023, 11:19
Marcel Ciolacu, în război cu evazioniștii: „Nu mai putem continua așa! Nu voi ceda niciun milimetru!”

Liderul din Guvernul României susține că „reforma statului trebuie să fie profundă și ireversibilă”, iar de acest lucru se va ocupa în continuare alianța PSD + PNL, în ciuda criticilor „ipocriților”, cu referire la USR.

„În primul rând, aș dori să fac un anunț. Așa cum am promis de la început, acest Guvern este Guvernul României. Și în această logică punem România pe primul loc. Pentru asta trebuie să oprim debandada bugetară, trebuie să facem un sistem fiscal echitabil pentru toată lumea și trebuie să luptăm cu evaziunea.

Evaziunea și evitarea taxelor cumulat sunt frâna care țin loc România. Miliarde de euro ajung în buzunarele unor șmecheri sau sunt risipite cu instituții care se calcă pe picioare în loc să fie folosite pentru drumuri, spitale și școli.

Am văzut vociferări din partea unor ipocriți care au uitat ce obligații au pus cu mâna lor în PNRR și acum vin și le critică. Vreau să vă spun că nu voi ceda niciun milimetru. Voi merge până la capăt pentru a tăia risipa. Reforma statului trebuie să fie profundă și ireversibilă. La fel cum nu mai poate fi o regulă pentru cei bogați și alta pentru oamenii obișnuiți care muncesc. Nu mai putem continua așa”, a declarat Marcel Ciolacu, în ședința de Guvern de joi, 24 august.

Marcel Ciolacu: „Aș vrea să iau puțin de la noi, cei cu putere de muncă și de la cei care fac foarte mulți bani, pentru a da și la pensionari și la cei aflați în nevoi”

Oficialul de la Palatul Victoria a recunoscut că se pregătesc taxe și impozite mai mari pentru persoanele active în câmpul muncii.

„Și da, dacă îmi permiteți, aș vrea să iau puțin de la noi, cei cu putere de muncă și de la cei care fac foarte mulți bani, pentru a da și la pensionari și la cei aflați în nevoi. Guvernul își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală și cele care vizează combaterea evaziunii. Eu cred că aceasta este calea și voi merge înainte până la capăt”, a mai precizat liderul PSD.

Joi, Marcel Ciolacu nu a oferit mai multe comentarii cu privire la impozitarea cu 1% a multinaționalelor, pe cifra de afaceri, inițiativă anunțată ieri, de către Daniel Zamfir.