Marcel Ciolacu, în scandalul creşterii preţurilor carburanţilor: „Nu mai bine cei de la Consiliul Concurenţei îşi dau demisia şi îi lasă pe unii să poată face nişte anchete”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a găsit vinovaţii pentru creşterea îngrijorătoare a preţurilor carburanţilor. Preşedintele PSD a spus că "nu mai bine cei de la Consiliul Concurenţei îşi dau demisia şi îi lasă pe unii să poată face nişte anchete".

14 iun. 2022, 15:53
Marcel Ciolacu, în scandalul creşterii preţurilor carburanţilor: „Nu mai bine cei de la Consiliul Concurenţei îşi dau demisia şi îi lasă pe unii să poată face nişte anchete”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu cere demisia celor de la Consilul Concurenţei.

„Tot timpul am dorit să avem o abordare în întreg tabloul despre ce se întâmplă în UE. Nu am fost un adept al scăderii TVA la carburant. Aţi văzut ce s-a întâmplat în Germania. S-a scăzut TVA-ul şi carburantul s-a scumpit.

Am venit cu o măsură, 0.5 bani din acciză doar pentru transportatori şi distribuitori, încercând să venim pe o zonă punctuală a economiei.

Ce mă mir eu e altceva; 120 de dolari pe baril erau şi acum un an sau doi şi aveam la pompă preţul de 7,9 – 8 lei per litru de carburant. Acum este tot 120 de dolari pe baril şi preţul este de peste 9 lei.

Vreau să îi întreb pe cei de la Consiliul Concurenţei ce fac? Până se gândesc ei, nu mai bine cei de la Consiliul Concurenţei îşi dau demisia şi îi lasă pe unii să poată face nişte anchete în timp real şi să ajute!”, a spus Marcel Ciolacu, la Parlamentul României.

Preşedintele PSD a mai spus că în coaliţiei de guvernare s-a stabilit ca săptămâna viitoare Guvernul să adopte o OUG anti-speculă.

„Guvernul să aibă nişte instrumente clare. Germania are aceeaşi abordare după ce s-au păcălit reducând TVA, dar combustibilul scumpindu-se în continuare.

Ca să nu aşteptăm cinci ani o anchetă. E vorba despre un preţ spectulativ. De săptămâna viitoare Guvernul va avea instrumente”, a mai spus Ciolacu.

Preţ carburanţi 14 iunie 2022. Benzina s-a scumpit de nouă ori în tot atâtea zile. Cel mai bun preţ pentru motorină

Benzina standard se vinde marţi cu preţuri cuprinse între 8,51 lei la o staţie Lukoil Chitila şi 8.62 la Petrom în Dorobanţi, potrivit monitorulpreturilor.ro.

Citeşte şi: Săptămâna decisivă pentru modificările la Codul Fiscal. Adrian Câciu: Taxa de solidaritate va merge la sănătate și educație

Preţurile pentru un litru de benzină premium în Bucureşti variază între 8.67 lei la o staţie Lukoil din zona Preciziei şi 9.21, tot la o staţie Lukoil din zona Chitila.

Motorina standard se vine marţi, 14 iunie 2022, cu preţuri cuprinse între 9.09 la o staţie Lukoil din zona Orhideelor şi 9.17 la o staţie Petrom.

Motorina premium se vine în Bucureşti cu preţuri cuprinse între 9.07 lei per litru la Lukoil Orhideelor şi 9,53 lei la Petrom.

Citeşte şi: Bani pentru panouri fotovoltaice în agricultură şi producţie. Marcel Ciolacu: „Vom avea suficiente alimente la preţuri accesibile pentru toţi românii”