PSD merge la Cotroceni. Marcel Ciolacu, înainte de consultările de la Cotroceni cu Iohannis: „Dacă avem o majoritate, revenim la guvernare”

PSD se reuneşte luni în Consiliul Politic Naţional pentru ultimele discuţii înainte de consultările pe care social-democraţii le vor avea cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Delegaţia PSD va fi condusă de preşedintele partidului Marcel Ciolacu.

11 oct. 2021, 10:02
PSD merge la Cotroceni. Marcel Ciolacu, înainte de consultările de la Cotroceni cu Iohannis: „Dacă avem o majoritate, revenim la guvernare”

UPDATE: PSD a votat în unanimitate să meargă la Cotroceni cu o delegaţie inedită, din care fac parte preşedintele CJ Dâmboviţa sau Corina Ene, primăriţa PSD-istă a comunei Căbeşti, din Bihor.

Social democrații au decis, luni în ședința Consiliului Național că vor merge la Cotroceni cu propunerea susținerii unui guvern de specialiști care să gestioneze perioada de criză până în primăvară. PSD vrea ca în martie 2022 să se organizeze alegeri anticipate.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a insistat în toată perioada de după demiterea lui Florin Cîţu prin moţiune de cenzură pe ideea de alegeri anticipate, dar pe ultima sută de metri se pare că social-democraţii sunt dispuşi să-şi asume guvernarea, dacă reuşesc să strângă o majoritate parlamentară.

„Dacă avem o majoritate, revenim la guvernare”, a spus Marcel Ciolacu, înainte de a intra la ședința Consiliului Politic Naţional al partidului.

Preşedintele Klaus Iohannis are, luni, la Palatul Cotroceni, consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice din Parlament în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Conform programului anunţat, consultările vor începe la ora 12,00, cu Partidul Naţional Liberal. La ora 13,00 sunt aşteptaţi reprezentanţii Partidului Social Democrat. Urmează la ora 14,00 – Uniunea Salvaţi România, la ora 16,00 – Alianţa pentru Unirea Românilor, la ora 16,30 – Uniunea Democrată Maghiară din România. Runda de consultări se va încheia la ora 17,00 cu minorităţile naţionale reprezentate în Parlament.

Marcel Ciolacu, sondaj pe Facebook: „Klaus Iohannis şi Florin Cîţu sunt doar ipocriţi sau şi iresponsabili?”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu şi-a întrebat susţinătorii pe pagina sa de Facebook ce părere au despre Klaus Iohannis și Florin Cîțu, iar răspunsurile nu au întârziat să apară.

„Au refuzat să salveze vieți apelând la spitale ridicate de PSD ori că n-au putut- deci incompetență cruntă, ori că n-au vrut – adică iresponsabilitate criminală!

Anul trecut, spitalele modulare COVID din Pipera și de la Lețcani-Iași nu erau bune, fiindcă erau ridicate de administrații PSD! Așa că le-au sabotat cât au putut, le-au găsit tot felul de neajunsuri, deși unitățile au funcționat și au tratat sute de pacienți. Apoi, au preluat puterea și le-au abandonat cu totul, decretând că au învins pandemia.

Azi, după săptămâni bune de când cerem redeschiderea acestor spitale, sub presiunea imaginilor disperării, cu cozile de ambulanțe din fața UPU, în București și Iași, și-au dat brusc seama că sunt foarte bune. Ba se mai și laudă că au găsit soluții în plin val patru al pandemiei…

Au participat la un Congres cu 5000 de oameni în plină pandemie și ne-au lămurit că nu sunt precauți – ci foarte proști. Vă întreb, însă, ce credeți: Iohannis și Cîțu sunt doar ipocriți sau și iresponsabili? Ori ambele?”, a spus Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier: „Le-am lăsat timp să se calmeze”