Marcel Ciolacu, înainte de votul de învestitură a Guvernului Orban 2: „Românii pot lua furcile şi să ne fugărească prin Parlament”

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a declarat că este o mascaradă ca un partid să propună un premier şi să decidă să nu îl voteze, însă "mascarada ar fi şi mai mare dacă CCR spune că nu trebuia desemnat tot Orban". "Românii pot lua furcile şi să ne fugărească prin Parlament", mai spune liderul PSD.

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 07:43
Marcel Ciolacu, înainte de votul de învestitură a Guvernului Orban 2: „Românii pot lua furcile şi să ne fugărească prin Parlament”

„Nu ştiu, parcă mi-e şi ruşine, avem o agendă paralelă. Românii sunt speriaţi şi noi, politicienii, avem o agendă paralelă, o mascaradă, nu se poate ca un partid politic să propună un premier şi să decidă să nu îl voteze, asta e o mascaradă”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică seară, la Antena 3, conform News.ro.

Referitor la votul de învestitură, Marcel Ciolacu a spus că nu este vorba despre un boicot.

„Am făcut o cerere la CCR. Mascarada ar fi şi mai mare dacă CCR spune că nu trebuia desemnat tot Orban. Nu putem intra în jocul acesta, sunt mai multe forţe politice care nu vor participa. Nici Pro România, nici UDMR nu participă. E posibil şi domnul Tăriceanu. Să ne lămurească CCR şi vom decide pe urmă. În 2007 e o altă decizie a CCR-ului, care spune că miniştrii care primesc avize negative în Parlament trebuie schimbaţi. Am atras atenţia şi când a fost la prima învestire. Sunt aproape 13 miniştri cu aviz negativ. Toţi cu aviz negativ trebuie schimbaţi”, a afirmat Ciolacu.

Liderul interimar al PSD a precizat că este „exclus să stăm cu guvern interimar până în noiembrie”.

„Românii pot lua furcile şi să ne fugărească prin Parlament. Dacă dizolvăm Parlamentul nu înseamnă că el pleacă acasă. E la fel ca şi Guvernul. Dacă e dizolvat poate da doar legi ordinare, nu legi organice. Dacă e nevoie de mutări de bani către Arafat să gestioneze criza, nu se poate face legal”, a spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele interimar al PSD a menţionat că luni nu va exista cvorum la şedinţa în care parlamentarii urmează să dea votul de învestitură Guvernului Orban 2.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii, avertisment despre epidemia de coronavirus: „Sunt şanse foarte mari ca virusul să ajungă în ţara noastră”