Gabriela Firea, la Convenţia Pro România: „O alianţă între PSD şi Pro România ar fi benefică. Sper să nu fiu dată afară din partid”

O alianţă între PSD şi PRO România la alegerile locale ar fi "de bun augur", susţine primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, preşedintele PSD Bucureşti. La urcarea pe scenă, Firea a spus că speră să nu fie dată afară din PSD pentru că a participat la această reuniune a partidului condus de Victor Ponta.

16 feb. 2020, 10:40
Gabriela Firea, la Convenţia Pro România: „O alianţă între PSD şi Pro România ar fi benefică. Sper să nu fiu dată afară din partid”

I-am zis lui Victor: Sper să nu fiu dată afară din partid, acum că am venit la această întâlnire. Eu sper că au trecut acele vremuri în care dacă îndrăzneai să spui ce gândeşti, ce este corect pentru România, pentru români pentru bucureşteni, erai chemat la o şedinţă, după un scenariu foarte bine stabilit, cu roluri, ştiţi, sunteţi în sală cei care am avut de suferit de pe urma unui mod şi stil de a conduce, care nu are nicio legătură nici cu democraţia, nici cu evoluţia politicii, nici cu locul şi rolul României în lume. Despre acest lucru este vorba„, şi-a început Gabriela Firea discursul.

Citeşte şi Marcel Ciolacu, îndemn către membrii Pro România: „Haideţi, treceţi odată acasă!”

„Noi ne dorim, înţeleg că şi PRO România îşi doreşte (o alianţă – n.r.). Vom discuta şi detaliile tehnice şi cred că este de bun augur o astfel de alianţă. Dacă nu se va putea realiza la nivel naţional este utilă chiar şi la nivelul marilor municipii, oricum Bucureştiul îşi doreşte o astfel de alianţă (…) Este o alianţă în interesul cetăţenilor din municipiul Bucureşti care au simţit beneficiile unei guvernări bune, o guvernare condusă de Victor Ponta şi un primar general care a fost prea puţin susţinut de guverne, aşa cum sunt eu. Mi-aş fi dorit ca Primăria Capitalei să beneficieze de aceaşi susţinere, cât a beneficiat Primăria pe timpul premierului Victor Ponta„, a declarat Gabriela Firea, duminică, la Convenţia anuală a Pro România, unde participă în calitate de invitat.

Citeşte şi LIVE Pro România îşi anunţă cele 10 priorităţi pentru dezvoltarea ţării. La Consiliul Naţional participă şi Gabriela Firea şi Tăriceanu

Aceasta a precizat că prezenţa sa la eveniment reprezintă „un gest de civilizaţie, de colegialitate, chiar şi de prietenie”.

Ne leagă foarte multe lucruri, spun eu că mai multe decât ne despart. Şi cred că împreună am făcut lucruri bune atunci când Victor Ponta era prim-ministru, lucruri care s-au reverberat pozitiv asupra vieţii bucureştenilor (…) Cred că împreună ne putem uni forţele atât pentru Bucureşti, cât şi pentru România„, a menţionat Gabriela Firea.

La Convenţia anuală a PRO România mai participă pe lângă liderii formaţiunii, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, şi Mircea Diaconu, fost candidat independent la prezidenţiale, susţinut de această formaţiune.

În cadrul reuniunii, unde sunt prezenţi peste o mie de delegaţi ai PRO România, va fi lansat şi un manifest politic al partidului prin care se propun o serie de „măsuri prioritare pentru România în perioada 2020-2024”.