Marcel Ciolacu își asumă majorarea salariilor profesorilor. Guvernul va adopta joi un memorandum – VEZI DOCUMENTUL

Greva din Educație ar putea înceta. Președintele PSD Marcel Ciolacu, cel care urmează să preia în scurt timp funcția de premier al României, a anunțat miecuri că Guvernul va adopta un memorandum pentru creșterea salariilor din Educație.

07 iun. 2023, 13:48
Marcel Ciolacu își asumă majorarea salariilor profesorilor. Guvernul va adopta joi un memorandum – VEZI DOCUMENTUL

Președintele PSD Marcel Ciolacu a transmis, miercuri, că ”viitorul Guvern va pune în aplicare creșterea salariilor din Educație”.

”Ne aflăm într-un moment în care fiecare zi de întârziere poate afecta viitorul unei generații întregi de copii. Sute de mii de elevi și părinții lor trăiesc în continuare cu teama că nu își vor putea da examenele. Acest lucru trebuie să înceteze.

Mi-am luat astăzi angajamentul alături de liderul PNL, Nicolae Ciucă, că viitorul Guvern va pune în aplicare creșterea salariilor din Educație având ca bază creșterea salariului profesorului debutant/ asistentului universitar la nivelul salariului mediu brut pe economie.

Citește și: Greva profesorilor continuă, se anunţă un nou miting. Sindicatele contrazic Ministerul Educaţiei: 86,93% dintre grevişti continuă protestul!

În ședința de Guvern de mâine, acest angajament va fi transpus sub forma unui Memorandum care consfințește decizia acestei guvernări de a pune Educația în centrul politicilor sale publice”, a transmis Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.

Citește și: Marius Budăi, noi promisiuni pentru profesorii grevişti. Ce salarii anunţă de la 1 septembrie 2023

Anterior, și biroul de presă al Guvernului a transmis că Executivul va adopta un Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării.

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a cerut Ministerului Educației și Ministerului Muncii și Solidarității Sociale promovarea la nivelul Guvernului a unui Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării, în urma discuției telefonice purtate cu reprezentanții sindicatelor din sistemul de învățământ.

Memorandumul va fi adoptat în ședința Executivului de mâine, 8 iunie 2023, și va fi publicat în Monitorul Oficial al României, pentru a consolida garanțiile guvernamentale privind prioritizarea Educației în viitoarea grilă de salarizare și utilizarea ca sistem de referință a salariului mediu brut pe economie pentru salariul debutantului/asistentului universitar.

Garanțiile guvernamentale incluse în Memorandum sunt asumate și la nivelul Coaliției de guvernare, ai căror lideri și le-au însușit în cadrul unui Angajament politic”, se arată în comunicatul de presă al Guvernului.

Memorandum_crestere_salariala_Educatie

Vă reamintim că profesorii din România au intrat în grevă generală în data de 22 mai.

Vicepreşedintele FSLI: Vrem să vedem în Monitorul Oficial

Vicepreședintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, George Purcaru, a declarat astăzi, la Digi24, că „dacă nu vom avea în Monitorul Oficial specificat ce am cerut noi, lucrurile nu vor sta așa cum își doresc guvernanții, ci așa cum își doresc oamenii”, ca răspuns la anunțul Guvernului că va adopta un memorandum pentru creșterile salariale din Educație. Memorandumul este un document intern al Guvernului, fără nicio valoare sau impact pentru populație, potrivit legii.

„Este firesc să  cerem aceste garanții clare publicate în Monitorul Oficial, tocmai pentru a nu veni cineva să spună n-a fost semnat de mine, nu v-am promis eu. Vom analiza foarte clar și acest proiect al memorandumului și vom vedea și ce efect juridic poate să aibă, pentru că nu vreau să ajungem în situația în care rămânem doar la nivelul de promisiuni”, a adăugat George Purcaru.