Marcel Ciolacu: „Iohannis am impresia că mi-a luat locul, se crede în opoziţie. Face campanie electorală”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este invitat miercuri la emisiunea Punctul Culminant, de la RomaniaTV, unde va dezbate cu Victor Ciutacu cele mai fierbinţi teme ale actualităţii din România, precum criza din sănătate, criza economică, pandemia de Covid, dar şi viitoarele alegeri parlamentare de pe 6 decembrie.

18 nov. 2020, 21:04
Marcel Ciolacu: „Iohannis am impresia că mi-a luat locul, se crede în opoziţie. Face campanie electorală”

Marcel Ciolacu îi răspunde lui Klaus Iohannis, după cel mai dur atac al acestuia la adresa PSD. Liderul social-democraţilor consideră că singura şansă de a scoate sistemul medical din criza continuă în care se găseşte de zeci de ani este un Pact pentru Sănătate, pe care susţine că l-a propus tuturor partidelor politice, dar a primit un singur răspuns.

„Continua acelasi tir asupra oozitiei. Cateodata mi se pare ca mi-a luat locul, se crede in opozitie. E rusinos ca am ajuns in aceasta situatie, e rusinos pentru un presedinte ca a coborat stacheta atat intr-o lupta politica ce nu e a lui. E campanie electorala ce face presedintele. Macar sa plateasca la televiziuni timpii de antena.

Lumea nu stie, dar legea Sănătătii a fost aprobata de PNL si tot guvernul sau, asta Orban, a trecut prin asumare legea si au taiat 23% din bugetul sanatatii.

17 ani la ministerul Sanatatii au fost de la PNL. Hai sa spunem adevarul. Noi am fost inchisi in case 60 de zile la 100 cazuri pe zi, ca sa nu devina mai multe si sa pregateasca sistemul de sanatate. La fel si cu scolile. Unde sunt aceste pregatiri? Nu le regasim.

Mai mult, imprumuta mai mult de 1000 de euro pe secunda. Avem mai mult de 1000 de decese pe saptamana. Am pierdut lupta cu sanatatea, cu educatia, cu agricultura, cate sa mai pierdem? De ce nu iese sa spuna ca acest guvern este un esec si hai sa incercam alta constructie politica.

Sunt ferm convins ca romanii nu-si doreau alegeri pe 6 decembrie, ci dupa un vaccin, sa putem vota in siguranta.

Ai niste experiente europene de succes, ca Slovacia si Austria. Nu poti sa descjizi scolile netestand toti profesorii si auxiliarul scolar, pentru alegerile locale, apoi sa le inchizi. Se vor face ca le deschid si pentru alegerile parlamentare.

Categoric vom intra in stare de urgenta dupa alegeri. Nu exista niciun platou, pot sa aranjeze ei cifrele oricat. Repet, avem peste 1000 de decese pe saptamana.

Adevarul este ca nu e niciun platou, este tot trend ascendent.

Ne facem ca nu vedem? Omul are un singur profil: statul sunt eu. Eu decid cine e hot, ce se inchide etc. El iese in fiecare seara si injura, e atitudine de dictator. Nu putem sa-l dam jos, nu s-ar vota. Dar avem alegeri pe 6 decembrie, eu nu cred ca romanii nu si-au dat deja seama cu cine au de-a face. Cum sa-l cocolosesti pe Orban, care e cel mai slab guvern, eu nu am vazut garnitura mai proasta.

Economia o mai redresezi, dar peste 12 ani vom plati imprumuturile si dobanzile facute acum in 7 luni de zile.

PSD a lasat cel mai mic grad de indatorare, 34,7%.

Eu cred ca lucrurile au o masura. Incalcarea grava a Constitutiei nu cred ca o poate face nici Iohannis. Cel care castiga alegerile merge cu propunerea de prim ministru si are 10 zile sa-si creioneze guvernul. Este o disperare si o dorinta de putere totala. Ce ne recomanda acum cativa ani preşedintele, sa nu dam puterea unui singur partid, el acum cere puterea la un singur om.

Fratele meu era tanar student la petrol si gaze si l-au luat la Securitate sa-l ancheteze. Se pare ca vrem sa reinventam acele vremuri. Ei si-au facut niste socoteli ca vor castiga alegerile. Am vazut si la locale si europarlamentare ce inseamna sondajele. Eu va spun ca din perceptia tuturor colegilor mei, lucrurile nu stau asa. De data asta au facut o socoteala proasta. Veti vedea ca romanii stiu mai bine decat noi cu cine sa voteze.

Ce am propus noi pentru Pactul pentru Sanatate: depolitizarea sistemului, debirocratizarea, care se face simplu, dar nu s-a dorit. Sunt doua lucruri distincte: actul medical si administrarea. Se pot face achizitii centralizat. Un parteneriat loial intre autoritatile locale si cele centrale, nu discretionar, ala e PNL-ist, ala e PSD-ist. La ultima imparteala de bani, Orban nu a dat niciun leu primarilor PSD din resedintele de judet. Cel mai important, iei media de alocare din PIB si pui acel procent pentru bugetul ministerului Sanatatii, indiferent de alternanta la guvernare. Romania trebuie sa aloce acesti bani, dupa aceasta pandemie.

PSD este cel care aproape a triplat salariile medicilor. Faptul ca nu au votat cu PSD este cea mai kica problema, bine ca au ramas in Romania si am avut acum cadre medicale. Este evident ca sistemul de sanatate are nevoie de investitii majore. Toate acestea vor produce impozite, trebuie doar sa fii inventiv si sa ai curaj sa le faci.

Sunt curios cati bani vor taia de la investitii la rectificare. Va voi da maine toate sumele. Noi vorbim de bugetul aflat in executie, ei nu au facut investitiile, santierele publice puteau functiona.

Inteleg ca PSD e de vina, a iesit domnul Citu si a zis ca economia duduie. A iesit Comisia Europeana azi si a zis ca e dezastru in Romania. Noi spunem de 6 luni, au zis ca suntem partinitori, dar si CE minte? Nu ar fi cazul sa nu imi mai raspunda mie si sa le raspunda lor?

Doamne fereste ca dupa alegeri sa ramanem tot cu Orban, Anisie, Tataru, Citu.

Domnul Stanescu este in izolare, la fel domnul Dancu. Eu nu mi-as permite sa imbolnavesc pe cineva. Eu nu mi-am vazut mama de cinci luni, pentru ca in virtutea meseriei pe care o am sunt cel mai expus. Mi-am facut testul inainte de a veni aici, vi l-am si adus. Nu merg la nicio intalnire pana nu ma testez.

Numai un pact national pe sanatate, asumat de toate fortele politice, indiferent cine vine la putere sa nu incalce acest pact, numai asta ar fi un ssemnal catre cetatenii Romaniei ca sanatatea este prioritatea 0. Vom vedea daca vor adera si alte partide. Am trimis oficial scrisoare catre toate partidele politice. Singurul lider politic care mi-a raspuns pana acum este liderul minoritatilor. In rest nu a raspuns nimeni pana in acest moment. Eu am trimis scrisoarea in jurul orei 16.”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a lansat marţi un mesaj vehement pentru Klaus Iohannis, pe care îl acuză că se caţără pe cadavre şi este interesat doar de organizarea alegerilor, pentru a avea un parlament majoritar de dreapta.

„Iohannis, te caţeri pe cadavre fără ruşine pentru a ţine la putere guvernul MORŢII! Eşti un politruc de cea mai joasă speţă! Un jalnic mestecător de lozinci al PNL!

Realitatea e simplă:

TU eşti de 6 ani preşedintele României! 6 ani, Iohannis! Ai avut guvernele tale cu care ai făcut… nimic! Ce reforme ai făcut tu, Iohannis?! Unde e România educată, propagandistule?! În şcolile închise??!

Dai vina fără ruşine pe autorităţile locale ”pesediste”. Uita-te pe hartă, Iohannis! Zonele roşii, carantinate, sunt preponderent în judeţele conduse de baronii galbeni, Iohannis?! Câte zile au trebuit să treacă, Iohannis, ca să se carantineze Sibiul?! Acolo au murit şi mor oameni pentru că autorităţile tremura de frica ”şefului” de la Cotroceni! Nu ţi-e ruşine?! Ce se întâmplă la Sibiu este expresia fidelă a propriului tău eşec, Iohannis!

Cine a pus Iohannis toţi cioclii, coafezele şi chelnerii cu şcoala vieţii la conducerea spitalelor?! Cine a vrut, Iohannis, la începutul anului să privatizeze sănătatea?! Guvernul TĂU!!

Au murit oameni, Iohannis, în aşteptarea unui pat la ATI în timp ce tu şi guvernul tău de incompetenţi minţiţi în fiecare zi că măriţi capacitatea! Fals! Tot autorităţile locale au făcut asta, nu VOI! Voi nu le-aţi dat un LEU, în schimb îi arătaţi, cu nesimţire, cu degetul! Iohannis, lasă alegerile! Le vei pierde! Eşti de 6 ani preşedintele României şi n-ai făcut nimic!”, a scris Marcel Ciolacu marţi pe Facebook.

Marcel Ciolacu cere adoptarea de urgenţă a unui Pact pentru Sănătate

„Am transmis astăzi preşedintelui României, tuturor preşedinţilor partidelor parlamentare şi liderului grupului parlamentar al minorităţilor naţionale solicitarea de a adopta urgent un Pact pentru Sănătate, care să garanteze românilor că, indiferent cine va fi la conducerea ţării, sănătatea va fi prioritatea absolută. Renunţaţi la conflict! Renunţaţi la vrajbă! Acum e nevoie de acţiune unitară pentru viaţa şi siguranţa românilor, acţiune cerută, de altfel, şi de cadrele medicale, de Colegiul Medicilor şi de reprezentanţii SANITAS”, a scris Marcel Ciolacu miercuri pe Facebook.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu vrea ca managerii spitalelor să nu mai fie numiţi politic. „Iohannis și Orban au refuzat însă orice sugestie. România a depășit deja 9.000 de morți COVID-19”