Marcel Ciolacu vrea ca managerii spitalelor să nu mai fie numiţi politic. „Iohannis și Orban au refuzat însă orice sugestie. România a depășit deja 9.000 de morți COVID-19”

Marcel Ciolacu vrea ca managerii spitalelor să nu mai fie numiţi politic. Preşedintele PSD a amintit că a cerut autorităţilor un pact pentru sănătate, însă "Iohannis și Orban au refuzat orice sugestie".

17 nov. 2020, 13:41
Marcel Ciolacu vrea ca managerii spitalelor să nu mai fie numiţi politic. „Iohannis și Orban au refuzat însă orice sugestie. România a depășit deja 9.000 de morți COVID-19”

„Sunt alături de cadrele medicale care poartă în fiecare zi un război împotriva acestei pandemii. Sunt oameni care stau 24 de ore în tranșee”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Marcel Ciolacu vrea ca managerii spitalelor să nu mai fie numiţi politic. „Este timpul să nu mai paseze răspunderea”

Preşedintele PSD a menţionat că România a depășit deja 9.000 de morți COVID-19 şi, în acest context, cere autorităţilor „să nu mai paseze răspunderea, ci să-și asume decizii”.

„Am cerut #Pact pentru #Sănătate de mai multe luni. Iohannis și Orban au refuzat însă orice sugestie. Dar România a depășit deja 9.000 de morți COVID-19. Este timpul să nu mai paseze răspunderea, ci să-și asume decizii!”, a precizat Ciolacu.

Liderul PSD a amintit câteva dintre măsurile propuse în pactul de sănătate.

  • DEPOLITIZAREA NUMIRILOR MANAGERILOR DE SPITALE
  • PROFESIONALIZAREA MANAGEMENTULUI
  • DEBIROCRATIZAREA SISTEMULUI SANITAR LA TOATE NIVELURILE
  • FINANȚAREA ADECVATĂ A SĂNĂTĂȚII

Citeşte şi: Gabriela Firea, avertisment despre nivelul ridicat de poluare din Bucureşti. „S-a produs iar un abuz, o ilegalitate! Orban, nu mergi in vizită? Cu Nicusor de mână, plimbat de tine în lesă”

Ciolacu cere vehement demisiile lui Orban şi Tătaru: „Ajunge cu cinismul!”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a cerut luni, premierului Ludovic Orban şi ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, să îşi dea demisia, în urma tragediei de la Spitalul din Piatra Neamţ, despre care susţine că reprezintă expresia „eşecului naţional” al Guvernului de a gestiona pandemia de COVID-19.

Citeşte şi: Incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ, primele măsuri anunţate de prefect pentru repornirea secţiei ATI. „Optăm pentru relocarea secției la etajul 4. Am putea să ne mutăm foarte repede”

Ciolacu cere vehement demisia premierului şi a ministrului sănătăţii, pe care îi acuză de incapacitatea de a face faţă pandemiei de Covid 19 şi de cinism în cazul tragediei de la secţia ATI a spitalului din Piatra Neamţ.

„Numărul victimelor tragediei de la Piatra Neamţ care, din păcate, creşte este expresia eşecului naţional al Guvernului de a gestiona pandemia! După 36 de ore de la tragedie, niciunul dintre guvernanţi nu-şi asumă vreun dram de răspundere. Ba mai mult, Orban şi PNL caută să dea vina pe autorităţile locale, cum au făcut în toată pandemia, pe miniştrii din ultimii 30 de ani, pe toată lumea, ca să fugă de răspundere. Au pus pe umerii primarilor şi şefilor de Consilii judeţene tot greul luptei cu pandemia, fără să-i ajute, de fapt, cu nimic”, a transmis Ciolacu, printr-un mesaj video postat pe Facebook.

Citeşte şi: Situaţie cinică după tragedia de la Piatra Neamţ. Rudele victimelor decedate, puse să plătească taxa de îmbălsămare