Marcel Ciolacu: „Klaus Iohannis nu mi-a cerut nimic legat de protestul fermierilor şi transportatorilor. E fake news!”

Întrebat dacă i-a cerut Iohannis să rezolve rapid problemele fermierilor și ale transportatorilor, acesta a răspuns: „Suntem la fakenews. Nu am avut această discuție cu dl Iohannis”.

25 ian. 2024, 21:19
Marcel Ciolacu: „Klaus Iohannis nu mi-a cerut nimic legat de protestul fermierilor şi transportatorilor. E fake news!”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi seară că nu a avut o discuție cu Klaus Iohannis cu privire la problemele fermierilor și transportatorilor, negând astfel faptul că președintele i-ar fi solicitat să rezolve rapid problema.

„Suntem la fake news-uri! (n.red – râde). N-am avut această discuție cu președintele Iohannis. Singurul lucru pe care îl constat și eu este că marea majoritate a problemelor invocate de către fermieri, dar și de către transportatori s-au rezolvat și vom continua să finalizăm tot ceea ce am convenit. (…)  Ce anume să-mi solicite președintele, ceva ce am rezolvat deja? Presupun că dacă mi-ar fi solicitat ceva ar fi făcut-o din prima zi de conflict, dar n-am avut acest dialog”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii s-au săturat de populism şi de promisiunea unor soluţii miraculoase!”
Acesta a fost întrebat de ce nu a mers în stradă, la Afumați, să dicute cu fermierii și transportatorii: „Eu i-am primit pe protestatari a doua zi după declanșarea conflictului, când nu se coagulase o masă consistentă și nu exista o coerență în comunicare. Am vrut să văd unde sunt nemulțumirile, presupun că nu după 6 luni de mandat ale lui Marcel Ciolacu. După fiecare întâlnire, am avut întâlniri cu miniștrii.

Este un regulment deja aprobat și continuăm să solicităm Comisiei Europene, alături de Franța și alte stat mai dezvoltate economic decât România. În România s-au rezolvat cel mai repede problemele”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă i-a cerut Iohannis să rezolve rapid problemele fermierilor și ale transportatorilor, acesta a răspuns: „Suntem la fakenews. Nu am avut această discuție cu dl Iohannis”. „Majoritatea problemelor evocate de fermieri și transportatori s-au rezolvat. Ce să-mi solicite, ce am rezolvat deja? Dacă îmi cerea ceva, vorbeam din prima zi”, a spus premierul .

Marcel Ciolacu, anunţ crucial despre continuarea plafonării preţurilor la alimente: „Săptămâna viitoare vreau să discut cu reprezentanţii marilor lanţuri de magazine”

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că în şedinţa de Guvern vor adopta noi acte normative în sprijinul fermierilor, stabilite împreună cu aceştia, urmând să acorde100 de euro per animal pentru crescătorii de vite de carne şi bivoliţe, plus sume proporţionale şi crescătorilor de porci şi păsări. El a mai arătat că Guvernul va analiza în şedinţă şi actualizarea subvenţiei pentru motorina folosită în agricultură în 2024, astfel că în acest an, va ajunge la valoarea maximă posibilă, adică 2 lei pe litru.

Marcel Ciolacu a mai anunţat, joi, că Guvernul modifică în şedinţă cadrul legal astfel încât şoferii de TIR să nu mai fie amendaţi pentru expirarea rovinietei în cazul în care sunt timpi mari de aşteptare în vamă.