Marcel Ciolacu l-a luat în vizor pe Lucian Bode, cu mitraliera: „Cam stai la țintă, domnule ministru!”

Lucian Bode, ministrul PNL de la Interne, a fost luat la țintă, la propriu, de Marcel Ciolacu, președintele PSD. Episodul s-a petrecut cu prilejul unei vizite la o expoziție de echipamente militare. 

03 mart. 2023, 18:58
Marcel Ciolacu l-a luat în vizor pe Lucian Bode, cu mitraliera: „Cam stai la țintă, domnule ministru!”

În această săptămână, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Lucian Bode au luat parte la expoziția de echipamente militare de la Târgu Mureș, unde au putut mânui mai multe arme. Militarii le-au explicat politicienilor cum se utilizează mitralierele, puștile și pistoalele din dotare.

Marcel Ciolacu a fost cel mai curajos dintre demnitari. El s-a arătat vizibil impresionat de armele și tehnica luptă. Liderul PSD a luat la un moment dat o mitralieră în mână, pe care a îndreptat-o fără să vrea spre ministrul Lucian Bode. Iată dialogul:

Marcel Ciolacu – Ia, dă-o!

Militar – Aici avem un 416, are o greutate de 7 kilograme. 

Marcel Ciolacu – E grea!

Nicolae Ciucă – Ei, e grea!

Marcel Ciolacu a mai testat un binoclu, după care i s-a oferit o altă armă. După ce a privit prin lunetă, i s-a adresat lui Lucian Bode:

– Cam stai la țintă, domnule ministru!

 

Marcel Ciolacu: „Sunt mândru că România dispune astăzi de unităţi moderne gata să răspundă rapid şi decisiv la situaţii de criză”

 

În cadrul vizitei, oficialii coaliției au oferit declarații:

„Ştiu că în Forţele noastre pentru Operaţii Speciale sunt militari de elită, profesionişti, cu aptitudini dezvoltate de luptători şi de lideri, majoritatea fiind simultan paraşutişti, scafandri şi alpinişti capabili să facă faţă oricărei situaţii deosebite.

Sunt mândru că România dispune astăzi de unităţi moderne gata să răspundă rapid şi decisiv la situaţii de criză şi să asigure protecţia cetăţenilor şi a intereselor naţionale, şi spun asta mai ales ţinând cont de ceea ce se întâmplă chiar la graniţele noastre”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat a mai menționat faptul că războiul din Ucraina a demonstrat importanţa pe care o au structurile de operaţii speciale în confruntările militare moderne.

„Războiul sângeros din Ucraina, provocat de agresiunea cinică a Rusiei asupra unui stat independent, ne arată importanţa pe care o au în confruntările militare moderne structurile de operaţii speciale. Am văzut multe exemple în care asemenea operaţiuni au provocat pierderi mai mari unui inamic cu efective masive şi putere suplimentară de foc.

Elemente precum surpriza, viteza de acţiune, mobilitatea, flexibilitatea şi înţelegerea mediului de acţiune din toate punctele de vedere au devenit vitale în războiul modern”, a adăugat Marcel Ciolacu.