Marcel Ciolacu lansează un nou atac la adresa lui Virgil Popescu: „Nu sunt un fan al domnului ministru al Energiei. Acest lucru vi-l pot spune cu toată tăria”

Marcel Ciolacu a lansat un nou atac la adresa ministrului Energiei. Liderul PSD a declarat că nu este fanul lui Virgil Popescu, dar asta nu îl va determina să ceară deminterea ministrului Energiei.

24 oct. 2022, 18:14
Marcel Ciolacu lansează un nou atac la adresa lui Virgil Popescu: „Nu sunt un fan al domnului ministru al Energiei. Acest lucru vi-l pot spune cu toată tăria”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că aşteaptă din partea ministrului Energiei o propunere preţ fix pentru energia electrică de anul viitor. Președintele Camerei deputaților a subliniat faptul  că, „de obicei”, politica în domeniu o face ministrul de resort.

Citește și PNL vrea un ca PSD să vină cât mai repede cu o propunere serioasă pentru Ministerul Apărării. Alina Gorghiu:„Nu ne putem permite să tragem de timp”

„Cel mai important este să avem o propunere a coaliţiei acceptată, îmi doresc foarte mult în continuare să am parte şi eu de o propunere a domnului ministru al Energiei şi să o discutăm cu toţii, fiindcă politica în energie de obicei o face ministrul Energiei. (…) Mi-aş dori, cred că şi dumneavoastră v-aţi dori, să citesc şi eu o propunere a domnului ministru al Energiei”, a declarat Marcel Ciolacu.

Social-democratul a exclus posibilitatea de creştere a preţurilor la energie anul viitor.

„Categoric, nu. A rămas cel de 0,68 şi 0,8 (lei – n.r.). Citeam ce a decis Parlamentul României prin decembrie 1989 să aibă un tarif fix de 0,65 pe kwh. Acum avem un 0,68 după 32 de ani”, a mai spus liderul PSD.

Întrebat dacă în cazul marilor operatori economici este posibil ca preţul să rămână de 1,3 lei pe kwh, Marcel Ciolacu a declarat că decizia va fi luată în coaliţie.

„Haideţi să luăm decizia în coaliţie, să venim cu ceva sustenabil. Eu îmi doresc să venim pe o perioadă mai lungă, până în anul 2025”, a mai spus liderul PSD, întrebat dacă în cazul marilor operatori economici este posibil ca preţul să rămână de 1,3 lei pe kwh”, a spus președintele Camerei Deputaților.

Totodată, liderul PSD a declarat că nu este un fan al ministrului Energiei, dar asta nu înseamnă că îi va solicita demisia.

„Modul meu de a funcţiona nu este acesta şi îmi cer scuze dacă deranjez pe cineva”. „Eu cred că începem să trăim într-o Românie normală şi aşezată instituţional, cu fiecare ce atribuţii are, conform Constituţiei. Să respectăm acest lucru. Eu trocuri că îl vreau afară pe nu ştiu care pentru că nu ştiu care a fost dat, cred că sunt lucruri… Nu sunt un fan al domnului ministru al Energiei. Acest lucru vi-l pot spune cu toată tăria”, a spus Marcel Ciolacu după ce a fost întrebat dacă, după demisia lui Vasile Dîncu de la Ministerul Apărării, va cere demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Citește și Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării Naționale. Premierul Ciucă a preluat interimatul