Marcel Ciolacu: „Liviu Dragnea şi-ar face partid, a fost o discuţie despre această posibilitate”. Cum se reîmpart funcţiile în PSD

Liderul PSD a schimbat garnitura la Parlament: Gabriela Firea, Vasile Dâncu și Sorin Grindeanu sunt noii vicepreședinți ai Camerelor

30 aug. 2021, 14:52
Marcel Ciolacu: „Liviu Dragnea şi-ar face partid, a fost o discuţie despre această posibilitate”. Cum se reîmpart funcţiile în PSD

Referitor la informația apărută pe surse cum că astăzi Marcel Ciolcau i-ar fi anunțat pe colegii din PSD că Liviu Dragnea intenționează să-și înființeze propriul partid, liderul partidului a declarat că există această posibilitate. „A fost o discuție între colegi că ar exista această posibilitate”, a declarat Marcel Ciolacu întrebat despre acest lucru.

Discuția din ședința Consiliului Politic a fost „o informare” făcută de Marcel Ciolacu. „A spus că Dragnea intenționează să își facă un partid, dar că nu este niciun pericol pentru PSD”, susțin surse participante la ședință. Ciolacu le-a spus colegilor că Liviu Dragnea își face un partid cu Teodor Meleșcanu care se va numi „Alianța pentru România”.

Imediat după eliberare, Liviu Dragnea declara că nu exclude revenirea în politică și chiar înființarea unui nou partid. „În politică voi intra dacă găsesc răspunsul la două întrebări: dacă mai am cu cine și pentru cine”, a spus fostul lider al PSD, la ieșirea din penitenciar. „Nu știu dacă voi înființa un partid. PSD nu mai e partid”, a mai declarat Dragnea.

Marcel Ciolacu susține că vrea să rămână în funcția de președinte al partidului și a subliniat faptul că este mândru de modul în care PSD-ul a evoluat, subliind faptul că PSD-ul de pe vremea lui Liviu Dragnea nu se va mai întoarce niciodată.

Firea, Dâncu și Grindeanu sunt noii vicepreședinți ai Camerelor. Doar Rafila îşi păstrează funcţia

Conducerea PSD a decis în şedinţa de luni cum vor fi impărţite funcţiile de vicepreşedinţi ai Camerelor în sesiunea parlamentară de toamnă, singurul care îşi păstrează funcţia deţinută şi în sesiunea precedentă fiind deputatul Alexandru Rafila.

Marcel Ciolacu anunţă proteste de stradă: Vom urgenta în Parlament proiectul „Fără penali în funcţii publice”
Conform deciziei luate luni, de la 1 septembrie, posturile de vicepreşedinţi ai Senatului vor reveni Gabrielei Firea şi lui Vasile Dâncu, care îi vor înlocui pe Robert Cazanciuc şi Radu Oprea.

La Camera Deputaţilor, posturile de vicepreşedinţi revin lui Alexandru Rafila, care astfel îşi păstrează funcţia, şi lui Sorin Grindeanu, care îl va înlocui pe Marius Budăi.

„În primul rând niciu coleg nu a rămas în afara tabloului. S-a luat o decizie ca cei mai buni comunicatori, deoarece nu este o comunicare foarte evidentă în Parlament, să ucre și în anumite funcții și aici mă refere la Gabriela Firea, Sorin Grindeanu și Vasile Dâncu să coupe funcțiile de vicepreședinți”, a declarat Ciolacu.

PSD va depune moţiune de cenzură după Congresul PNL: „Avem un premier penal şi ţepar dovedit. Nu depunem doar de dragul de a depune” VIDEO