Marcel Ciolacu: Ludovic Orban trebuie să dea socoteală pentru scandalul Unifarm în faţa Parlamentului

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că premierul Ludovic Orban trebuie să dea socoteală în faţa Parlamentului pentru scandalul Unifarm.

06 iul. 2020, 11:25
Marcel Ciolacu: Ludovic Orban trebuie să dea socoteală pentru scandalul Unifarm în faţa Parlamentului

„Peste două ore, lui Orban îi sună ceasul. Îi dăm jos masca pentru a răspunde pentru cea mai mare ticăloşie din guvernarea liberală! Ludovic Orban trebuie să dea socoteală pentru scandalul Unifarm de la ora 16,00, în faţa Parlamentului. L-am chemat în numele oamenilor chinuiţi în pandemie doar pentru ca liberalii să fure fără limite banii ţării prin contracte nesimţite. L-am chemat în numele medicilor şi bolnavilor la care au trimis cu cinism măşti neconforme, dar cumpărate la suprapreţ, prin firmele amicilor premierului. L-am chemat în numele antreprenorilor corecţi din România care nu au nici cea mai mică şansă în faţa căpuşelor liberale hrănite din tunuri gen Unifarm”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Liderul PSD a adăugat că a văzut ultimul sondaj „în care majoritatea spune că guvernarea PNL devine noul standard în materie de corupţie”.

„Asta înseamnă că deja ceasul începe să ticăie pentru Orban. Când foloseşti pandemia ca să legitimezi hoţia, chiar dacă nu te pedepsesc procurorii, o fac în mod sigur românii”, a mai scris Ciolacu.

Prim-ministrul Ludovic Orban merge luni în Camera Deputaţilor, la solicitarea Grupului parlamentar PSD, pentru dezbateri pe tema achiziţiilor de măşti prin Unifarm. Dezbaterea cu tema „Jaful Unifarm sub masca pandemiei! Schimbarea managerilor de spitale de către Guvernul PNL cu scopul de a se face achiziţii directe de măşti de la Unifarm la preţuri astronomice” începe luni, la ora 16.

„PSD a decis chemarea premierului la Parlament pentru a da explicaţii despre scandalul de corupţie de la Unifarm. Cangrena PNL este mare, cinismul lor nu cunoaşte margini. În vreme ce românii erau ţinuţi în case, rămâneau foarte mulţi fără locuri de muncă, PNL fura cu zece mâini. E revoltător să profiţi de suferinţa oamenilor, să profiţi de starea de urgenţă, de starea de alertă pentru a băga adânc mâna în banii românilor. Să transmiţi în acest timp că nu sunt bani pentru dublarea alocaţiilor pentru pensii, iarăşi este de un cinism înspăimântător”, afirmă în urmă cu o săptămână senatorul PSD Radu Oprea.

Citeşte şi Deputatul USR Emanuel Ungureanu cere audierea lui Orban în dosarul Unifarm: „Sunt încrengături politico-interlopo-mafiote”