EXCLUSIV Marcel Ciolacu menţine suspansul în legătură cu candidatura la prezidenţiale: „Nu am luat o astfel de decizie. Haideţi să vorbim în anul 2024”. Ce spune Nicolae Ciucă despre Cotroceni

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că este ferm convins că viitorul preşedinte, începând din anul 2024, va fi un preşedinte de stânga.

01 dec. 2022, 22:49
EXCLUSIV Marcel Ciolacu menţine suspansul în legătură cu candidatura la prezidenţiale: „Nu am luat o astfel de decizie. Haideţi să vorbim în anul 2024”. Ce spune Nicolae Ciucă despre Cotroceni

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu a luat o decizie în ceea ce priveşte o candidatură la alegerile prezidenţiale. „Haideţi să vorbim în anul 2024”, a precizat Ciolacu, care a adăugat că PSD nu ar exclude varianta susţinerii unei persoane din afara partidului care să fie un om cu structură de stânga.

EXCLUSIV Marcel Ciolacu dezvăluie cât va mai dura coaliţia PSD-PNL-UDMR: „Nu avem de ales. Ar fi o greşeală dacă am intra acum într-o zonă de alegeri anticipate”

„Nu şi încă nu este. Eu cel puţin nu am luat o astfel de decizie. Haideţi să schimbăm în primul rând unde a greşit PSD. Haideţi să vorbim în anul 2024. Momentan avem o provocare în 2023. Va fi un an încărcat dar sperăm să gestionăm aspectele economice. O maturitate politică cred că îţi cere precauţie în acest moment. Şi aici cred că e punctul comun pe care îl am cu Nicolae Ciucă. Avem o abordare precaută şi trebuie să fim responsabili”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat joi, în exclusivitate la România TV când îşi va anunţa candidatura la prezidenţiale.

Despre varianta ca PSD să sprijine un candidat la prezidenţiale din afara formaţiunii, o persoană cu viziuni de stânga, liderul social-democraţillor a răspuns: „O personalitate de stângă? Da, nu am nici cea mai mică reţinere. Sunt personalităţi, oameni cu structură de stânga. Domnul Cristoiu are structură de stânga. V-am dat un exemplu de om autentic de stânga. Pe mine mă critică mereu, dar îl citesc cu plăcere”.

Klaus Iohannis, mesaj de încurajare pentru români de Ziua Naţională: „România a demonstrat ca e un partener de încredere pentru UE si NATO. Avem nevoie să nu ne îndepărtăm de valorile euroatlantice”

Marcel Ciolacu: Sunt ferm convins că, în anul 2024, Preşedintele României va fi un preşedinte de stânga

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, recent, la Târgovişte, că este ferm convins că viitorul preşedinte, începând din anul 2024, va fi un preşedinte de stânga.
„Nu trebuie să intrăm în jocuri electorale. Românii vor ştii cel mai bine pe cine să voteze în anul 2024, în funcţie de cât de mult ne vom implica şi de soluţiile pe care le vom aduce pentru ca România să depăşească această perioadă. Sunt ferm convins că vom reuşi împreună acest lucru şi sunt ferm convins că, în anul 2024, Preşedintele României va fi un preşedinte de stânga”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi la Conferinţa judeţeană de alegeri a Organizaţiei Judeţene PSD Târgovişte.

Liderul PSD a reiterat faptul că partidul a învăţat din greşelile trecului şi candidatul social-democrat pentru funcţia de preşedinte al ţării va fi ales prin votul tuturor filialelor, nu de „o mână de oameni” de la conducerea formaţiunii.

Marcel Ciolacu, ales vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost ales vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste, el mulţumindu-i premierului spaniol Pedro Sanchez pentru încredere. ”Stânga românească şi PSD au primit o nouă recunoaştere internaţională”, afirmă Ciolacu, în timp ce prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu consideră că desemnarea sa reprezintă ”un vot de încredere pentru politicile publice şi eforturile continue ale echipei PSD”.

”Stânga românească şi PSD au primit o nouă recunoaştere internaţională! Îi mulţumesc premierului spaniol Pedro Sanchez pentru încrederea pe care mi-a acordat-o pentru a fi alături de domnia sa în următorul mandat pe care îl va avea ca preşedinte al Internaţionalei Socialiste. Acest post de vicepreşedinte la nivelul Europei Centrale şi de Est mă onorează şi se datorează eforturilor făcute de PSD, de toţi colegii mei, în ultimii ani, în interiorul familiei noastre politice social-democrate”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

El a adăugat că este o nouă recunoaştere la nivel internaţional a Partidului Social Democrat, după ce, în această toamnă, partidul a obţinut un post de vicepreşedinte în conducerea PES prin europarlamentarul Victor Negrescu.

Ciucă, întrebat dacă există posibilitatea să candideze la prezidenţiale: În acest moment există o singură posibilitatea – să ne îngrijim de guvernare

Liderul PNL Nicolae Ciucă a afirmat, întrebat dacă există posibilitatea să candideze la alegerile prezidenţiale, că „în acest moment există o singură posibilitatea – să ne îngrijim de guvernare”. Chestionat dacă i-ar fi teamă de un anume contracandidat, prim-ministrul a precizat: „Mi-e teamă de un singur lucru – să nu mor neîmpărtăşit”.

„În acest moment există o singură posibilitatea – să ne îngrijim de guvernare”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat joi la România TV dacă există posibilitatea să candideze la alegerile prezidenţiale din anul 2024. Chestionat dacă s-ar teme de vreun contracandidat, în perspectiva în care ar intra în cursa pentru prezidenţiale, preşedintele PNL a răspuns: „Mi-e teamă de un singur lucru – să nu mor neîmpărtăşit. În rest, nu are de ce să îmi fie teamă”.

Întrebat dacă este un om credincios, liderul liberalilor a replicat: „Sunt un om normal şi cred. Credinţa nu se împărtăşeşte, credinţa se trăieşte şi se arată prin ce facem şi dacă facem bine, atunci înseamnă că avem credinţă. Nu e greu să faci bine în politică”. Acesta a adăugat că „adevărul este lucrul cel mai uşor de făcut şi de spus”. „De multe ori îmi spun şi colegii că sunt foarte franc şi niciodată nu încerc să îmbrac în ceva anume ceea ce gândesc”, a completat Ciucă. El a mai spus că francheţea nu i se pare o slăbiciune.