Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Naţională a României: Împreună, să ne apărăm țara de un dușman invizibil!

Liderul PSD a transmis un mesaj pe Facebook în care spune că Ziua Naţională ar trebui să fie un prilej pentru a ne bucura de tradiţie, familie şi prieteni, însă pandemia le-a răpit românilor aceste bucurii.

01 dec. 2020, 10:42
Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Naţională a României: Împreună, să ne apărăm țara de un dușman invizibil!

Marcel Ciolacu spune că anul acesta, din păcate, această pandemie, extrem de prost gestionată, ne-a furat toate aceste bucurii.

Marcel Ciolacu: Împreună, putem să ne salvăm ca o națiune puternică! La mulți ani, români!

„De Ziua Națională, ar trebui să ne onorăm istoria, eroii și progresul nostru ca națiune.
De Ziua Națională, ar trebui să ne bucurăm de tot ce este românesc! De bucatele noastre. De tradițiile noastre. De familie și prieteni. Anul acesta, din păcate, această pandemie, extrem de prost gestionată, ne-a furat toate aceste bucurii.

Astăzi, de 1 Decembrie, e timpul să ne amintim de curajul înaintașilor noștri de a construi România. Curajul lor înseamnă ca azi să continuăm să luptăm pentru ceea ce este corect! Să luptăm pentru ca națiunea noastră să treacă mai repede peste aceste momente dificile!

Ca români, suntem chemați să ne apărăm, cu toții, țara din nou! Împreună, să ne apărăm țara de un dușman invizibil, cu care s-au luptat prea puțin și prea haotic până acum. Cu toții, putem îndrepta națiunea noastră în direcția cea bună! Știm cum. Avem soluțiile! Și avem și dorința de a ne uni din nou în jurul unui singur scop.

Împreună, putem să ne salvăm ca o națiune puternică! La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, a declarat Marcel Ciolacu pe Facebook.

Ziua Naţională a României, sărbătorită în ceremonii restrânse

Ziua Naţională a României este sărbătoarită în ceremonii restrânse, fără public, din cauza măsurilor restrictive impuse de pandemia de coronavirus.

Pe 12 noiembrie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus, prin hotărârea adoptată privind prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României, aprobarea organizării ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti cu participarea a cel mult 400 de persoane, precum şi în municipiile reşedinţă de judeţ, cu participarea a cel mult 100 de persoane, fără public şi cu respectarea mai multor măsuri.

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, iar militarii aflaţi în misiune în afara teritoriului naţional vor desfăşura ceremonii militare în cadru restrâns.

Citeşte şi: Ziua Naţională a României. Românii sărbătoresc astăzi 102 ani de la Marea Unire. Care este semnificaţia zilei istorice