Marcel Ciolacu, mesaj dur pentru Cîțu: „Să lase naibii alegerile și să se ocupe de România!”

Marcel Ciolacu, liderul PSD, l-a criticat dur pe Florin Cîțu pentru că se ocupă mai mult de alegerile din PNL decât de problemele cu care se confruntă românii în momentul de față, și anume inundațiile.

21 iun. 2021, 21:41
Marcel Ciolacu, mesaj dur pentru Cîțu: „Să lase naibii alegerile și să se ocupe de România!”

„Au fost trei mari provocări pentru România. Pandemia, vaccinarea și problema economică. acum au apărut și inundațiile. Au confundat Guvernul României cu guv coaliției. Acum confundă funcția de premier al României cu Cîțu lider PNL. Primarii sunt ferm convins că se implică. Noi intervenim pompieristic, numai când se întâmplă o catastrofă. S-au pitit toți în spatele lui Raed Arafat. Arafat intervine când nu mai există altă soluție. Prevenția o face Guvernului. Arafat a intervenit de fiecare dată, în ultimul moment și ei s-au pitit în spatele lui, spunând Arafat a făcut. Omul nu a mai avut ce să facă.

Sunt două județe foarte importante, Cîțu le și confunda. Dar na, se întâmplă când ești prim-ministru. Puteau să mute echipamente ca intervenția să fie una rapidă. Nu poți să te pui în fața apelor. Dar pregăteai echipament. Dacă tu te ții de campanie electorală.. Nu-i cod galben și roșu în PNL, ci la inundații. Să lase naibii alegerile și să se ocupe de România”, i-a transmis Ciolacu lui Cîțu.

Marcel Ciolacu a dezvăluit că săptămâna viitoare va fi votată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Întrebat dacă crede că moțiunea va trece, președintele PSD a răspuns: „E pentru prima oară în democrație când o moține de cenzură are șanse să treacă la doar 6 luni de la alegeri. E evident pentru români, nu numai pentru politicieni, că direcția e una greșită. Economia, totul. Avem dobânzi pe care le plătim de zece ori mai mult decât media din UE. Cîțu spunea că crește puterea de cumpărare din România. Când totul s-a scumpit. Parcă trăiesc în două lumi paralele. Ei au o singură prioritate, au o răfuială la PNL. Toți asistăm și oamenii aceia și-au pierdut casele”.

„Voi ataca prin moțiune situația acestui guvern dezastruos. E un guvern ineficient, nu poate pune în aplicare nimic din ce e important pentru români. Nu au niciun orizont. Fiecare copil care se naște pleacă la drum cu o datorie făcută în timpul acestui guvern. E evident, era acel PNRR o oportunitate pentru România. Toți au prevăzut lucruri importante pentru statele lor, pentru companiile lor. Singurii care ne-au dus și ne-am făcut de râs suntem noi. Să vii cu 0 euro pe agricultură. E innaceptabil”, a spus Ciolacu la Antena3.

Marcel Ciolacu: Suntem pregătiți să formăm un nou guvern

„Mi-ar plăcea să cred că totul se va desfășura dintr-un interes național. Am terminat negocierile cu partenerii sociali. Am vrut să vedem de la patronate, sindicate dacă e oportun să depunem această moțiune. Toți au spus că e oportun. Toți au spus că e momentul potrivit. Știm cu toții că PSD a câștigat alegerile. Iohannis a încălcat spiritul Constituției, a încălcat acest drept al PSD. Suntem pregătiți să venim cu o propunere de premier. Avem 10 zile să creem o nouă majoritate. Iohannis e complice al acestui guvern. Să vină să explice de ce acest guvern e ineficient. Suntem pregătiți să formăm un nou guvern. Se pot face și alegeri anticipate. Nu înseamnă că până atunci rămânem fără guvernare. Vă spun că avem oameni pregătiți, avem discuții cu toții partenerii sociali, știm care sunt prioritățile României”.