Marcel Ciolacu, mesaj ferm pentru liberali: „Să se hotărască dacă vor o coaliție cu PSD pe termen lung, atât la nivel central, cât şi local”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, le-a transmis un mesaj colegilor săi de la guvernare, în cadrul unei ședințe care s-a ținut la Vaslui.
Filip Stan
20 ian. 2023, 20:24
Marcel Ciolacu, mesaj ferm pentru liberali:

Marcel Ciolacu le-a cerut liberalilor să se hotărască dacă vor o coaliție cu PSD pe termen lung, atât la nivel central, cât și local.

„Cred că domnii de la PNL, cu care constituim coaliţia de guvernare, ar trebui să se hotărască. Nu putem local să facem coaliţii cu USR, şi la Bucureşti să facem o coaliţie şi un guvern împreună, încercând cu acest dublu aspect politic, atât local, cât şi central şi să ne dorim ca lucrurile între noi să funcţioneze uniform. Acelaşi lucru se întâmplă şi la Primăria Capitalei. Partenerii noştri trebuie să-şi asume. Ori şi-l asumă pe domnul Nicuşor Dan, care a fost candidatul susţinut de către PNL şi USR, ori încercăm să menţinem o coaliţie care a funcţionat. Eu consider că, alături de colegii mei am luat decizia corectă de a constitui această coaliţie, cel puţin până în anul 2024”, a declarat Marcel Ciolacu.

În opinia șefului PSD, coaliția poate continua în aceeași formă și în 2024.

„Eu, sincer, şi le transmit acum şi partenerilor noştri, consider că şi din 2024 putem continua acest format de coaliţie, dar trebuie să ne hotărâm – vrem să blocăm proiectele primarului de la Vaslui, cu USR? Vrem să ne asumăm proiectele cu USR din Bucureşti, sau ale lui Clotilde Armand, sau vrem să constituim o coaliţie în adevăratul sens atât local, cât şi central pentru a răspunde aşteptărilor românilor în acest moment şi pentru a răspunde provocărilor prin care trece nu numai România, întreaga Europă. Trebuie să vedem, dacă dorim să avem un proiect de ţară în viitor, atunci trebuie să ieşim în faţa românilor şi să ne asumăm acest lucru”, a mai spus președintele PSD.

Ciolacu, despre rotația premierilor: Să terminăm cu orice fel de speculații și să ne facem treaba ca până acum

Marcel Ciolacu a vorbit despre rotația premierilor din mai 2023. Liderul PSD le-a transmis tuturor să-și continue activitatea ca până acum. „Să terminăm orice fel de speculații în zona publică și să ne facem treaba cel puțin la nivelul la care l-am făcut până acum”, a spus preşedintele PSD.

„Trecem într-o perioadă în care intoxicăm românii cu tot felul de știri false, intenționat sau neintenționat. Mi-aș dori să nu încercăm să acoperim anumite evenimente petrecute cu niște știri false”, a afirmat Ciolacu.

Citește și Cutremur provocat de Marcel Ciolacu pe scena politică. Cine ar putea fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale

Șeful social-democraților a dat asigurări că rotația premierilor se va întâmpla conform acordului politic asumat de coaliție.

„Principiul de la care plecăm este clar cel stipulat în acord. Vă reamintesc că și noi, și partenerii de la Partidul Național Liberal și de la UDMR, de la minorități, suntem oameni politici. Sunt convins că la un moment dat, când va fi oportun, vom sta de vorbă mai în detaliu. Până atunci lucrurile sunt prevăzute într-un acord. Nu înțeleg de ce vorbim în spațiul public despre ce se întâmplă peste 5 luni, când prioritățile românilor sunt cu totul și cu totul altele”, a susținut liderul PSD.

Ciolacu amenință cu alegeri anticipate, dacă nu se respectă acordul politic

Liderul PSD a explicat că, în cazul în care nu se respectă acest acord politic, alegerile anticipate sunt soluția.

„Domnul prim-ministru Nicolae Ciucă e un om de onoare. E militar și general și sunt ferm convins că nu sunt probleme. Atributul desemnării primului-ministru este al președintele României, conform Constituției. Dacă nu se dorește, cu toate că nu sunt un mare fan al alegerilor anticipate, cred că aceea ar fi direcția. Ar fi păcat pentru că această coaliție, prin intrarea PSD, în afara faptului că a adus o coerență guvernamentală, a adus și o stabilitate politică și o liniște pentru toți factorii decidenți din statul român într-un moment foarte critic și nu am nicio reținere să spun… după o guvernare de doi ani de zile de dreapta. Vreți să vă reamintesc că luni de zile s-a vorbit despre funcții și cum se împart ele? Atât eu, cât și Nicolae Ciucă, am creat o coaliție pe alte principii și e evident, mai ales în fața a ce provocări au fost cu aceste crize suprapuse, că a existat o eficiență guvernamentală”, a declarat Marcel Ciolacu, cu câteva zile în urmă, la RomâniaTv.

 

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!