Marcel Ciolacu, nemilos cu Klaus Iohannis şi Florin Cîţu. „România nu are oameni de stat care să ia poziție atunci când țara lor este umilită la cel mai înalt nivel”

Marcel Ciolacu a catalogat drept "sfidător și inadmisibil" faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a spus "nimic față de comparația total deplasată între anexarea Crimeei de către Rusia și pierderea Transilvaniei de către Ungaria". Liderul PSD consideră că "tăcerea prezidențială în față acestui afront al Ungariei la adresa statului roman este echivalentă cu o trădare națională"

24 aug. 2021, 13:30
Marcel Ciolacu, nemilos cu Klaus Iohannis şi Florin Cîţu. „România nu are oameni de stat care să ia poziție atunci când țara lor este umilită la cel mai înalt nivel”

Marcel Ciolacu a criticat n termeni duri modul în care Florin Cîţu a reprezentat România la Summitul de lansare a Platformei Internaţionale Crimeea. Liderul social-democraţilor a spus despre premier că este „mărunt țepar penal blocat mental”, după nu a reacţionat în momentul în care președintele Ungariei, János Áder, a comparat, anexarea Crimeei de către Rusia cu Tratatul de la Trianon, semnat la sfârșitul Primului Război Mondial și prin care Transilvania a revenit României.

Marcel Ciolacu, nemilos cu Klaus Iohannis şi Florin Cîţu. „România nu are premier! România nu are președinte!”

„România nu are premier! România nu are președinte! România nu are oameni de stat care să ia poziție atunci când țara lor este umilită la cel mai înalt nivel.

De la un mărunt țepar penal blocat mental în numărătoarea delegaților la congres mă așteptam să fie complet paralizat și lipsit de reacție în fața declarației revoltătoare a președintelui Ungariei.
Dar este sfidător și inadmisibil ca președintele Iohannis să tacă mâlc de 24 de ore și să nu spună nimic față de comparația total deplasată între anexarea Crimeei de către Rusia și pierderea Transilvaniei de către Ungaria.

Nu există nicio comparație aici! Anexarea prin forță a Crimeei este contestată și nerecunoscută oficial de nicio țară democratică. În schimb, Unirea Transilvaniei cu România este rezultatul voinței unanime a românilor, consemnată în rezoluția oficială a Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918 și recunoscută în tratatele internaționale – inclusiv în Tratatul de pace de la Versailles de după Primul Război Mondial”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu, nemilos cu Klaus Iohannis şi Florin Cîţu. „Nu le pasă și pentru că au jucat întotdeauna patriotismul la ruleta politică”

„Asta trebuia să afirme clar și răspicat Cîțu și Iohannis, ca oameni de stat și ca români. Să apere interesul național și să restabilească adevărul istoric. Dar ei tac, pentru că nu le pasă și pentru că au jucat întotdeauna patriotismul la ruleta politică.

Acum un an, Klaus Iohannis acuza aberant PSD că vinde ungurilor Ardealul. Azi, tăcerea prezidențială în față acestui afront al Ungariei la adresa statului roman este echivalentă cu o trădare națională. Iar fiindcă istoria nu uită și nu iartă, îi spun atât președintelui: Jo napot kivanok, Iohannis!”, a mai precizat preşedintele PSD.

Citeşte şi: Florin Cîţu, anunțul care-l va ofensa pe Putin: „România se alătură Platformei Internaționale Crimeea, susține autonomia în fața Rusiei” 

Florin Cîţu a anunțat uni în cadrul Summitul de lansare a Platformei Internaţionale Crimeea că România se alătură eforturilor de susținere a autonomiei Ucrainei în fața Federației Ruse.

În schimb, președintele Ungariei a comparat anexarea Crimeei de către Rusia cu Tratatul de la Trianon, semnat la sfârșitul Primului Război Mondial și prin care Transilvania a revenit României,

„Maghiarii nu au uitat, nici după un secol, că au ajuns, atunci, să fie minoritari, că li s-au luat şcolile şi s-a făcut tot posibilul pentru ca învăţământul în limba maternă să fie desfiinţat”, a acuzat János Áder, la Kiev, la Summit-ul inaugural al Platformei Internaționale Crimeea, la care a luat parte și premierul Florin Cîțu.

„În mintea maghiarilor s-a întipărit adânc atât agresiunea marilor puteri, cât şi trauma Trianonului, motiv pentru care noi ştim exact de ce anexarea Crimeii reprezintă o rană atât de sensibilă pentru poporul ucrainean”, a spus preşedintele Ungariei, János Áder, în discursul de la summit-ul care a deschis seria de evenimente intitulată „Platforma Crimeea”, conform hirado.hu.

Citeşte şi: Situaţie halucinantă, Ucraina dezvăluie că i-a fost furat un avion cu care voia să-şi evacueze cetăţenii de la Kabul. Persoane necunoscute l-au deturnat spre Iran, cu alţi pasageri la bord