Situaţie halucinantă, Ucraina dezvăluie că i-a fost furat un avion cu care voia să-şi evacueze cetăţenii de la Kabul. Persoane necunoscute l-au deturnat spre Iran, cu alţi pasageri la bord

Autorităţile de la Kiev au dezvăluit că persoane neidentificate au deturnat un avion trimis la Kabul, destinat să evacueze cetățeni ucraineni din Afganistan, și l-au folosit pentru a transporta oameni în Iran.

24 aug. 2021, 10:26
Situaţie halucinantă, Ucraina dezvăluie că i-a fost furat un avion cu care voia să-şi evacueze cetăţenii de la Kabul. Persoane necunoscute l-au deturnat spre Iran, cu alţi pasageri la bord

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, dar viceministrul ucrainean de externe Yevhen Yenin a vorbit despre el abia marţi. „Avionul nostru a fost deturnat de alte persoane. Marțea trecută, acest avion nostru a fost de fapt furat – a zburat de la Kabul în Iran cu un grup necunoscut de pasageri la bord, în loc să-i scoată pe ucraineni din Afghanistan”, a declarat diplomatul din Ucraina, citat de agenţia RIA Novosti şi lenta.ru.

Yenin a adăugat că următoarele trei încercări de evacuare a cetățenilor Ucrainei au fost, de asemenea, nereușite: într-o primă fază, cetățenii ucraineni nu au putut ajunge pe pista aeroportului din Kabul , unde avea loc evacuarea. Abia pe 23 august un avion cu persoane evacuate din Afganistan a aterizat pe teritoriul ucrainean.

Citeşte şi Talibanii le dau ultimatum militarilor americani şi britanici. „Dacă nu părăsesc Afganistanului până pe 31 august vor exista consecinţe”

În prezent, aeroportul din Kabul este controlat de trupele SUA, care îl folosesc pentru a transporta cetățeni americani din Afganistan, precum și pe aliații lor locali. Trupele altor țări NATO sunt de asemenea prezente pe aeroport.

În urma conflictelor şi aglomeraţiei de la aeroportul din Kabul, peste 20 de persoane au fost ucise în timpul evacuării.

Citeşte şi Vladimir Putin atacă SUA în prima declaraţie pe tema Afganistanului: „Este o lecţie că propriile valori nu trebuie impuse altor ţări”


loading...
Partenerii noștri