Marcel Ciolacu, nemulţumit de înlocuirea Avocatului Poporului. „Dacă vor forţa schimbarea doamnei Renate Weber, o să atacăm hotărârea la CCR”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că în cazul în care parlamentarii din coaliţia de guvernare vor "forţa" schimbarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului, social-democraţii vor ataca hotărârea la Curtea Constituţională.

16 feb. 2021, 23:54
Marcel Ciolacu, nemulţumit de înlocuirea Avocatului Poporului. „Dacă vor forţa schimbarea doamnei Renate Weber, o să atacăm hotărârea la CCR”

Marcel Ciolacu a afirmat că va apela şi la reprezentanţii din familia socialiştilor europeni în cazul în care coaliţia de guvernare va decide înlăturarea lui Renate Weber din postul de Avocat al Poporului.

„Renate Weber e o instituţie din instituţiile statului de drept, Avocatul Poporului, CCR. Cum te apuci să ataci? Este pe mandat. De ce vii pe un anumit mandat şi ataci? Categoric, dacă vor forţa schimbarea doamnei Renate Weber, o să atacăm hotărârea la Curtea Constituţională. Şi categoric, în primul rând mă voi adresa familiei socialiştilor europeni şi nu numai pentru acest atac, până la urmă, la statul de drept. Nu ai justificările necesare să vii cu aşa ceva. Poate am uitat acele ordonanţe date noaptea, fără să ţii seama de drepturile şi libertăţile românilor, încălcând Constituţia.

Nu ai voie, indiferent că e stare de război, că este pandemie, să creezi un asemenea precedent cum a creat preşedintele Iohannis susţinând un partid politic. A depăşit o linie roşie. Renate Weber a venit şi a spus – înţeleg că este pandemie, dar nu depăşiţi linia roşie de încălcare a drepturilor şi libertăţilor”, a declarat Marcel Ciolacu la TVR 1, conform Agerpres.

Citeşte şi: EXCLUSIV! Raluca Turcan, anunţ important despre salariile şi pensiile românilor: Aceasta e realitatea! – LIVE TEXT şi VIDEO

Marcel Ciolacu, nemulţumit de înlocuirea Avocatului Poporului. „Ei joacă în continuare tot în logica electorală, nu au nicio treabă cu guvernarea”

Preşedintele PSD a mai precizat că membrii coaliţiei de guvernare consideră că Avocatul Poporului „este un instrument”.

„Este foarte important Avocatul Poporului în această zonă, iar doamna Renate Weber a ieşit şi a atacat toate deciziile, ordonanţele. Presupun că au făcut nişte sondaje de opinie şi au văzut ce personalitate sau ce instituţie să atace şi le-a reieşit din cifre că cea mai vulnerabilă ar fi doamna Renate Weber, care nu este un comunicator, nu e în talk show-uri, ea reprezintă Avocatul Poporului. Ei joacă în continuare tot în logica electorală, nu au nicio treabă cu guvernarea”, a afirmat Ciolacu, potrivit sursei citate.

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului s-au întrunit marţi în şedinţă, iar printre subiectele aflate pe ordinea de zi s-a aflat cererea de revocare din funcţie a Avocatului Poporului şi respingerea rapoartelor de activitate ale Radioului şi Televiziunii Publice.

Miercuri va fi convocat plenul reunit, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, conform sursei citate.

Preşedintele PNL a afirmat că Avocatul Poporului ar trebui schimbat „cât mai repede posibil”, având în vedere „atitudinea” Renatei Weber, în perioada de când a fost numită în funcţie. Orban a explicat că solicitarea de revocare a Avocatului Poporului se bazează „pe faptul că a generat excepţii de neconstituţionalitate la Curtea Constituţională care au fost respinse de CCR, pe atitudinea pe care a avut-o în perioada pandemiei, care a generat extrem de multe probleme în apărarea sănătăţii şi vieţii oamenilor şi, în general, pe conduita partizană pe care a avut-o în raport cu procesul de legiferare şi, mai ales, cu proiectele de lege adoptate de Parlament”.

Citeşte şi: Rareş Bogdan dă vina pe Avocatul Poporului şi CCR pentru că nu au fost anulate pensiile speciale: „CCR ne-a rupt aripile”


loading...