Marcel Ciolacu: „Nu cred că Rusia îşi permite să intre într-un conflict cu România!”

Premierul a declarat, după alerta din Galați și Tulcea privind apropierea unor drone de porturile ucrainene aflate la granița cu România, că Rusia nu-și permite să atace ţara noastră.

30 sept. 2023, 20:49
Marcel Ciolacu: „Nu cred că Rusia îşi permite să intre într-un conflict cu România!”
Marcel Ciolacu: "Nu cred că Rusia îşi permite să intre într-un conflict cu România!"

Marcel Ciolacu: „Nu cred că Rusia îşi permite să intre într-un conflict cu România!”. Premierul a comentat situaţia prezentă la Galaţi, ca urmare a alertei lansate vineri seara prin sistemul Ro-Alert, care anunţa căderea unor obiecte periculoase din spaţiul aerian şi cerea populaţiei să se adăpostească, şi dacă autorităţile continuă căutările în zonă cu scopul depistării unor posibile resturi de drone.

„Am avut o discuţie şi la 2 dimineaţa si la 6 dimineaţa şi la ora 8 cu ministrul Apărării. E adevărat că la ora 8, ţinând cont că domnia sa nu a dormit deloc, nu se confirmă încă lucrurile. E un sistem normal care a funcţionat peste tot. Au fost inundaţille în New York. A existat un sistem de informare a populaţiei”, a spus Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Ministrul Apărării, despre resturile de drone rusești găsite în Deltă! ”România este o ţară sigură la ora actuală. Posibilitatea ca astfel de incidente să apară, există”

Prim-ministrul nu crede că Rusia îşi permite să intre într-un conflict cu România, care este membră a NATO şi UE. „Sunt ferm convins că în continuare, ca şi astăzi de dimineaţă, Ministerul Apărării va informa transparent presa. Nu avem probleme. Rusia nu are un atac împotriva României sub nicio formă, în acest moment. Eu nu cred că Rusia îşi permite să intre într-un conflict cu România. Acest lucru se datorează, în primul şi în primul rând, faptului că suntem membri NATO şi ai UE”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Conform prefectului judeţului Galaţi, zona a fost izolată. Ministerul Apărării Naţionale a transmis, sâmbătă dimineaţă, că sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spaţiul aerian naţional, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galaţi.