Ministrul Apărării, despre resturile de drone rusești găsite în Deltă! ”România este o ţară sigură la ora actuală. Posibilitatea ca astfel de incidente să apară, există”

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, îi liniștește pe români și spune că la ora actuală, țara noastră este una sigură, dar mai pot avea loc incidente precum cele petrecute recent în Deltă, unde au fost găsite resturi de drone ruseşti.

29 sept. 2023, 23:30
Ministrul Apărării, despre resturile de drone rusești găsite în Deltă! ”România este o ţară sigură la ora actuală. Posibilitatea ca astfel de incidente să apară, există”
Ministrul Apărării, despre resturile de drone rusești găsite în Deltă!

Ministrul Apărării, despre resturile de drone rusești găsite în Deltă! „România nu se află în conflict cu nimeni în acest moment. Eu am fost acolo (în Deltă, n.r.) încă de când s-au găsit resturile de drone. Posibilitatea ca astfel de incidente să apară, există, ca să vorbim în termeni realişti. Facem tot ce ţine de noi, şi am comunicat public măsurile suplimentare pe care le-am luat, după ce resturi de drone au fost găsite pe teritoriul României. Facem tot posibilul să asigurăm un climat de normalitate. În ceea ce priveşte siguranţa pe care o putem avea, da, România este o ţară sigură la ora actuală, este într-o perioadă de pace, dar nu putem să nu aducem în discuţie componenta de proximitate pe care acest război de agresiune (al Rusiei n.red.), război neprovocat, în proximitate şi la graniţele României, îl aduce pentru preocuparea pe care cetăţenii acestei ţări o au”, a afirmat Angel Tîlvăr.

Citește și Angel Tîlvăr și George Maior, întâlnire de nivel înalt! Ambasadorul României și ministrul Apărării pregătesc vizita Regelui Iordaniei în România!

Ministrul Apărării, despre resturile de drone rusești găsite în Deltă!

Tîlvăr a subliniat că Ministerul Apărării are în vedere noi dotări pentru Armată, însă sunt necesare şi evaluări în acest sens.

„Trebuie să vedem cât mai multe variante şi, ţinând cont de suportul legislativ pe care îl avem, să luăm cele mai bune decizii. Este un subiect care preocupă opinia publică şi vrem să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor acesteia. Se preconizează dobândirea de echipamente care – ţinând seama de deciziile de la Vilnius, prin care România a reuşit să propună şi să profileze Marea Neagră ca fiind un spaţiu de interes din punct de vedere militar, ţinând cont că suntem la graniţa de est a Uniunii Europene şi a NATO – să ne permită ca Marea Neagră, din punct de vedere al securităţii, să fie o zonă sigură”, a afirmat ministrul Angel Tîlvăr.

Mai mult, oficialul a mai adăugat că atragerea tinerilor spre cariera militară rămâne una dintre preocupările Ministerului Apărării Naţionale, mai ales pe fondul plecărilor din armată şi a intrărilor relativ mici comparativ cu aşteptările.

„Nu vă ascund că şi plecarea din sistem, unde au fost mai multe aspecte în discuţie, legate fie de incertitudini privind pensionarea sau că tot în sistemul de securitate naţională există zone mai atrăgătoare din punct de vedere al veniturilor, ne preocupă, dar la nivelul Ministerului facem tot ce depinde de noi pentru a opri acest fenomen”, a mai afirmat Tîlvăr.

Citește și Angel Tîlvăr este noul ministru al Apărării. Klaus Iohannis a semnat decretul