Marcel Ciolacu: „Nu le pot cere colegilor să intre într-un guvern cu doamna Turcan…”

Preşedintele PNL exclude susţinerea unui guvern minoritar al PNL, dar nici nu vrea ca PSD să intre la guvernare alături de liberali.

07 oct. 2021, 19:05
Marcel Ciolacu: „Nu le pot cere colegilor să intre într-un guvern cu doamna Turcan…”

Marcel Ciolacu a precizat, referitor la posibilitatea formării unui guvern minoritar care să aibă susţinerea PSD în Parlament, că acest lucru ar fi „o tâmpenie pentru România”. Liderul social-democraţilor a adăugat că nu vede cum, în prezent, poate PSD să creeze o majoritate astfel încât să poată prelua guvernarea, iar singura soluţie ar fi organizarea alegerilor legislative anticipate.

PSD nu va susține un guvern minoritar, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu, în direct la Europa FM, în emisiunea Piața Victoriei.

CTP dă concluzia: PSD, marele câştigător al moţiunii de cenzură. Ura şi antipatia au atins cote comparabile cu Dragnea!
“Nu ne permitem un guvern minoritar, avem nevoie de stabilitate. Am văzut ce poate face un guvern condus de Florin Cîțu. Este exclus ca PSD să vină cu o alternativă de tipul guvernului minoritar, ar fi o greșeală pentru România.”

Marcel Ciolacu ar refuza propunerea, dacă, la consultări, președintele Klaus Iohannis i-ar da posibilitatea să propună premier și să formeze o majoritate. Liderul PSD nu vede posibilă crearea unei majorități cu PNL.

Editorial Le Figaro: „România se afundă în instabilitate politică. Opinia publică îi atrubuie lui Iohannis responsabilitatea”
“Chiar dacă aș vrea eu, nu ar vrea colegii mei, e o tâmpenie. Nu le pot cere colegilor să intre într-un guvern cu domnul Orban, cu doamna Turcan… Mai mult, eu nu pot vorbi cu ei la telefon. Când liberalii ne răspund la telefon, încalcă statutul, că au interdicție să negocieze cu PSD.”

Marcel Ciolacu îl acuză pe Cîţu că şi-a plătit funcţia la Congres, prin banii alocaţi primăriilor, din Fondul de Rezervă

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că formaţiunea pe care o conduce va iniţia plângeri penale care îi vizează pe toţi demnitarii implicaţi în decizia Guvernului de a aloca bani ”discreţionar” către primării, din Fondul de Rezervă şi îl acuză pe Florin Cîţu că şi-a plătit funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

”Iohannis şi Cîţu au decis că, dacă nu trăiţi într-o comunitate condusă de un liberal, veţi suferi de frig, sărăcie şi foame! Au alocat 80% din banii pentru administraţia locală către localităţi cu primari PNL şi UDMR. Cîţu şi-a plătit functia la Congres, dar restul românilor, peste 70%, au fost pedepsiţi! Iohannis şi Cîţu tocmai i-au condamnat la frig, cu spitale şi şcoli închise!”, se arată ăn mesajul postat de Marcel Ciolacu pe Facebook.