Marcel Ciolacu anunţă un pact politic: „Nu neg că am un plan, împreună cu domnul Ponta şi domnul Tăriceanu”

Marcel Ciolacu a fost în direct marţi seară la România TV, pentru a discuta despre măsurile luate în lupta cu criza provocată de coronavirus.

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 19:03
Marcel Ciolacu anunţă un pact politic: „Nu neg că am un plan, împreună cu domnul Ponta şi domnul Tăriceanu”

Preşedintele interimar al PSD a declarat că a pus la punct un plan, alături de Pro România şi ALDE. În cursul zilei de marţi, Marcel Ciolacu anunţase pe Facebook faptul că a avut o videoconferinţă cu preşedinţii tuturor partidelor importante, în afară de Ludovic Orban, care a transmis că este condiţionat de agenda deja stabilită.

Acord istoric! Dan Barna, Marcel Ciolacu și Victor Ponta au ajuns la un acord politic online

„Astăzi am avut o discuţie cu toţi liderii forţelor politice parlamentare care au răspuns apelului pe care l-am făcut zilele trecute. Şi astăzi, PNL a fost singurul partid care a refuzat orice formă de dialog pe tema situaţiei actuale în care se află România din cauza crizei sanitare şi economice. Prin urmare, toate partidele, cu excepţia PNL, au înţeles să se unească în Parlament şi să vorbească pe o singură voce atunci când vine vorba de măsurile urgente care se impun în sprijinul românilor şi al mediului de afaceri”, afirmă Marcel Ciolacu, marţi, în postarea sa.

„Duminica am facut un apel la un pact politic temporar, pentru a folosi toti specialistii pentru a rezolva criza. Am invitat toate partidele si au acceptat, mai putin domnul Orban, care e preocupat de cand se fac alegerile.

Nu va ascund ca eu cu domnul Tariceanu si domnul Ponta avem deja un proiect si un plan”, a declarat Ciolacu la România TV.

„Am convenit să adresăm o scrisoare Guvernului, să avem o colaborare, să venim cu niște soluții concrete, dar mai ales după ce va fi depășită această pandemie.

Când 7 partide votează un pachet economic în Parlament și îl ataci la CCR, consideri că OUG sunt mai bune, totuși… Parlamentul rămâne pilonul principal al democrației. Am discutat vreo o oră și jumătate. Nu cunosc nicio Ordonanță care să fie în vigoare, din cele date. Suntem la o lună și nu avem nicio măsură luată pentru IMM, pentru oameni, suntem ultimii din Europa.”, a completat Ciolacu.