Marcel Ciolacu, ofertă pentru Ludovic Orban: Nu vor fi probleme şi PSD nu va boicota votul de învestitură

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, i-a făcut o propunere premierului desemnat, după ce 3 miniștri propuși de PNL au primit aviz negativ la audierile din comisiile de specialitate.

30 oct. 2019, 16:06
Marcel Ciolacu, ofertă pentru Ludovic Orban: Nu vor fi probleme şi PSD nu va boicota votul de învestitură

Liderul PSD a amintit că toate guvernele de până acum, indiferent de coloratura politică, au respectat cutuma schimbării miniștrilor respinși la audieri. Preşedintele Camerei Deputaţilor i-a făcut o ofertă premierului desemnat, Ludovic Orban. Dacă trimite noi propuneri de miniștri, el și Călin Popescu Tăriceanu sunt de acord să convoace conducerea Parlamentului pentru audierea noilor candidați joi sau vineri fără că ziua votului de învestitură să se amâne. Ciolacu a zis că nu vor fi probleme și PSD nu va boicota votul de învestitură. „Luni va fi votul la ora 14.00”, a promis Ciolacu.

Citeşte şi: Ion Ştefan, propus la Ministerul Dezvoltării, şi Violeta Alexandru, de la Muncă, avizaţi negativ în comisiile parlamentare

Alţi doi miniştri propuşi de PNL la Muncă şi Dezvoltare, Violeta Alexandru şi Ion Ştefan, au primit miercuri aviz negativ în comisiile de specialitate, după ce marţi Florin Cîţu, propus ministru de Finanţe, a fost respins de comisii. Ionuţ Stroe, ministrul propus pentru Tineret și Sport, Monica Anisie, desemnată ministru al Educaţiei, Virgil Popescu, ministrul desemnat al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Bogdan Aurescu, propus la Afaceri Externe, Cătălin Predoiu, propus pentru Ministerul Justiţiei, Lucian Bode, propus pentru funcţia de ministru al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, au primit aviz favorabil. La fel ca ieri, premierul desemnat Ludovic Orban a fost prezent la toate audierile de miniştri, iar la finalul audierilor a anunţat că nu intenţionează să schimbe propunerile de miniştri respinşi în comisii.