Marcel Ciolacu, ordin în PSD pentru pregătirea alegerilor anticipate

Potrivit unor surse din interiorul PSD, Marcel Ciolacu ar fi dat ordin liderilor organizaţiilor judeţene să se pregătească pentru alegeri anticipate.

17 oct. 2021, 21:37
Marcel Ciolacu, ordin în PSD pentru pregătirea alegerilor anticipate

Marcel Ciolacu, ordin în PSD pentru alegeri anticipate. Surse din conducerea partidului spun că Ciolacu ar fi discutat cu liderii organizaţiilor judeţene pentru organizarea alegerilor anticipate.

Marcel Ciolacu, ordin în PSD pentru alegeri anticipate

Unul din liderii organizaţiilor judeţene PSD spune că la nivelul partidului a fost organizată echipa de campanie naţională, care împreună cu consultanţii partidului lucrează la strategia PSD în vederea anticipatelor.

„Preşedintele (PSD-n.r.) Marcel Ciolacu ne-a dat ordin ca Partidul Social Democrat să se pregătească pentru alegerile anticipate. Ne-a spus că actuala criză politică va avea ca finalitate alegerile anticipate”, spune unul din liderii organizaţiilor judeţene PSD, potrivit Mediafax.

Potrivit altor surse din conducerea PSD, peste 2,1 milioane de pliante au fost distribuite deja către toate judeţele.

Citeşte şi Marcel Ciolacu: „România a ajuns captivă unei găşti de iresponsabili”

„Peste 2,1 milioane de pliante au fost distribuite deja către toate judeţele. De altfel, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a avut în această săptămână discuţii cu secretarii executivi din filiale pentru a le transmite planul de organizare pentru perioada următoare”, spun sursele citate.

Conform acestora, în săptămâna care urmează sunt programate întâlniri cu echipele de online.

Preşedintele Klaus Iohannis spune că organizarea alegerilor anticipate nu ar schimba cu nimic situaţia în care se află în prezent România.

„Ce ar aduce? Aceleaşi partide, probabil cu aceleaşi procente, poate puţin, puţin modificate, ceea ce ne-ar aduce exact înapoi în situaţia în care suntem astăzi. Deci, în teorie, în Constituţie sunt prevăzute astfel de alegeri, însă ele, constituţional, nu sunt bine definite şi nu au avut loc niciodată până acum, din aceste considerente, alegeri anticipate. Faptul că un partid tot defilează cu alegeri anticipate mi se pare mai degrabă o formă de eschivă din partea acestui partid, decât altceva”, declara Iohannis la începutul lunii octombrie.

Citeşte şi Marcel Ciolacu: „Sărăcie, frig şi foame. Ăsta este programul de guvernare al oricărui premier pus de Iohannis”

Conform Constituţiei, după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.


loading...