Marcel Ciolacu parchează numai maşini Dacia la Guvern. Premierul cere maşini autohtone şi la programul Rabla

Premierul Marcel Ciolacu a făcut o vizită oficială la uzina Dacia de la Pitești. Acesta a anunțat că Guvernul va folosi doar mașini produse în România. Chiar și mașina folosită pentru deplasările premierului va fi noul model Dacia Duster.

07 feb. 2024, 16:41
Marcel Ciolacu parchează numai maşini Dacia la Guvern. Premierul cere maşini autohtone şi la programul Rabla

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, miercuri, că prin programul ”Rabla” de reînnoire a parcului auto ar trebui susţinută achiziţia de automobile produse în România.  „Deblocăm şi ‘Rabla’. Nu sunt de acord să mai dăm 10.000 de euro să-ţi iei o maşină electrică de 200.000 de dolari sau euro. Prefer la programul ‘Rabla’ să mergem pe maşinile produse în România. Prioritate au, normal, cele pe criteriul verde şi cred că în acest moment intrăm într-o normalitate”, a declarat Ciolacu, la Mioveni.

Marcel Ciolacu: „Cu două salarii minime pe economie e foarte greu să te descurci cu un copil”

Marcel Ciolacu a anunţat, în acelaşi context, că pe viitor va folosi doar maşini de serviciu produse de Uzina Dacia de la Mioveni.

„Fac un anunţ foarte clar. Din acest moment, Guvernul României şi premierul României vor folosi un singur brand, respectiv Dacia. Brandul Guvernului României trebuie să fie principalul producător de autoturisme. Maşina mea, ca şi prim-ministru, din acest moment va fi Dacia Duster. Cred că aşa este corect în orice stat democratic şi în orice economie. Cum în Franţa maşina Guvernului şi maşina autorităţilor este Renault, în România maşina autorităţilor şi a primului ministru trebuie să fie Duster. Am avut o mare plăcere să aflu că tot designul, toată concepţia, de la tot sistemul electronic, sunt toate creaţia unor români”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu, declarații despre produsele românești, proteste și serviciul militar

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a efectuat, miercuri, o vizită de lucru la uzina Automobile Dacia din Mioveni.

„Eu unul am fost impresionat de ceea ce am văzut, de nivelul de tehnologie, de nivelul de organizare. (…) Nu rămâne decât să felicit aproape 12.500 de oameni care lucrează în schimburi pe această platformă industrială. Alte 1.500 de companii au de lucru prin comenzile date de la Dacia. Vorbim de 150.000 de oameni de această dată şi vorbim de comenzi de 2,2 miliarde de euro. Este unul din motoarele economice ale României. 10% din exportul României este asigurat de Dacia”, a declarat Ciolacu.

De asemenea, Denis Le Vot, CEO Dacia, a apreciat faptul că noul model Duster, care va fi produs la Mioveni, este un proiect realizat integral în România.

„Este o zi foarte specială pentru întreaga echipă Dacia, pentru că sărbătorim lansarea noului model Duster (…) Maşina simbolizează încrederea Grupului şi implicarea în România. Designul a fost făcut la Bucureşti (…), a fost validat la Titu şi acum va fi fabricat în uzina de la Mioveni. Asta arată (…) inclusiv încrederea în capacitatea intelectuală şi talentul românilor”, a spus Denis Le Vot.

Mihai Bordeanu, managing director Dacia Brand South Eastern Europe, a subliniat, la rândul său, rezultatele obţinute de producătorul auto din România în ultimul an.

„Suntem foarte mândri de rezultatele mărcii (…). Anul trecut, marca Dacia s-a situat pe locul doi în Europa în ceea ce priveşte vânzările către particulari. (…) Dincolo de cifre şi fapte, suntem foarte mândri noi, toţi cei de aici, la fel ca şi cei de la Titu, cei de la Bucureşti care lucrează pentru Dacia”, a afirmat Mihai Bordeanu.