Marcel Ciolacu, declarații despre produsele românești, proteste și serviciul militar: „Nu vine niciun pericol din Rusia!”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a oferit declarații, după vizita la fabrica Dacia, pe margiea principalelor probleme din România de la ora actuală.

07 feb. 2024, 15:12
Marcel Ciolacu, declarații despre produsele românești, proteste și serviciul militar: „Nu vine niciun pericol din Rusia!”
Marcel Ciolacu, declarații despre produsele românești, proteste și serviciul militar

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat miercuri în timpul unei vizite la Uzina auto de la Mioveni (Argeș) că executivul va folosi un singur tip de autoturism – Dacia.

Citește și: Marcel Ciolacu: „Am discutat astăzi cu ambasadorii statelor membre UE la București. Am reiterat cu fermitate solicitarea de a clarifica aderarea completă la spațiul Schengen”

Marcel Ciolacu, declarații despre produsele românești, proteste și serviciul militar

Marcel Ciolacu a vorbit, după vizita la fabrica de autoturisme Dacia, despre mai multe subiecte arzătoare pentru cetățenii României.

Deblocăm și Rabla, nu mai sunt de acord să dăm bani pentru mașinile electrice. Prefer să mergem pe mașinile produse în România, pe criteriu verde. În acest moment intrăm în normalitate. 10% din exporturile României este asigurat de Dacia. Astăzi cu mândrie am aflat că am reușit să-i batem și pe italieni la ei acasă, nu la fotbal, la mașini vândute pe teritoriul Italiei. Am făcut un drive test cu noul model de Duster. Cum ar fi spus fiul meu acum câțiva ami: este bestială. O să profit de această ocazie să fac un anunț foarte clar. Din acest moment, Guvernul României și prim-ministrul României va folosi un singur brand: Dacia. Brandul Guvernului României trebuie să fie principalul producător de autoturisme. Mașina mea, ca prim-ministru, din acest moment va fi Dacia Duster. Cred că așa e corect în orice stat democratic și în orice economie. Cum în Franța mașina guvernului și mașina autorităților este Renault, în România mașina autorităților și a prim-ministrului trebuie să fie Duster”, a declarat Ciolacu, după vizita la fabrica Dacia.

Premierul a vorbit și despre protestele din țară, mai exact cel al taximetriștilor și cel al fermierilor și transportatorilor.

Am făcut echipe de lucru să identificăm cum soluționăm acele solicitări. Fonduri există pentru tot ce ne-am asumat în guvernul actual. (…) Pe mine mă interesează confortul cetățeanului, concurența, să aveți de unde alege, să circulați safe. Trebuie sa fie un mediu concurențial egal. Trebuie văzut cum este legislația prin Europa. Intervenția statului trebuie să fie pentru cetațean”, a menționat Ciolacu.

De asemenea, Marcel Ciolacu a vorbit și despre proiectul de lege privind serviciul militar voluntar. El a ținut să precizeze că România nu este vizată de niciun atac sau război și că siguranța primează în momentul actual.

Orice țară trebuie să se pregătească pentru ce este mai rău, dar nu trebuie pus în fata contextul razboiului din Ucraina, nu vine niciun război din Rusia în România. Trebuie să anticipezi aceste lucruri. Cum este acest voluntariat plătit, învață basic-ul apărării. Dar nu trebuie dată cu toporul, că vine războiul peste noi. Nu vine niciun război. Eu cred că trebie să facă acest voluntariat, plătit. Cred că e bine să vrei sa faci acest lucru, poate continui cariera militară, dezvolți anumite capacități. E un sistem normal, dar nu vândut în într-un context de război. Într-o țară normală, așa se face. România nu a fost niciodată mai sigură decât este acum”, a mai declarat prim-ministrul.

Citește și: Gabriela Firea, despre scenariul Marcel Ciolacu candidat la Primăria Capitalei: Mie personal mi-a transmis că nu a fost o ştire corectă