Marcel Ciolacu, pe prima pagină a Bloomberg, despre prioritățile sale ca premier: ”Ne vom concentra pe oameni și pe sprijinirea companiilor”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a apărut pe prima pagină a publicației Bloomberg, unde a vorbit despre prioritățile sale ca viitor premier. Liderul social-democrat a transmis că anul acesta Coaliția de Guvernare se va concentra pe oameni și pe sprijinirea companiilor care se confruntă cu provocări economice.

02 feb. 2023, 19:26
Marcel Ciolacu, pe prima pagină a Bloomberg, despre prioritățile sale ca premier: ”Ne vom concentra pe oameni și pe sprijinirea companiilor”
Marcel Ciolacu, pe prima pagină a Bloomberg, despre prioritățile sale ca premier

Marcel Ciolacu, pe prima pagină a Bloomberg, despre prioritățile sale ca premier. Marcel Ciolacu urmează să preia în luna mai, funcţia de prim-ministrul de la Nicolae Ciuca, în baza unui acord comun între partidele politice care fac parte din coaliția de Guvernare.

Citește și Atac dur la adresa lui Marcel Ciolacu! Dan Motreanu afirmă că PNL nu susține taxa de solidaritate: „Va duce la creșterea preţurilor”

Marcel Ciolacu, pe prima pagină a Bloomberg, despre prioritățile sale ca premier

Potrivit acestui acord, mandatul său se va încheia anul viitor, însă până atunci liderul social-democrat are planuri mari.

„Suntem pe drumul cel bun! În 2023 ne vom concentra pe oameni și pe sprijinirea companiilor care se confruntă cu provocări economice actuale. Acestea sunt prioritățile social-democrate pentru Guvernul României”, a transmis Marcel Ciolacu pe Twitter

Social-democratul a transmis că în mandatul său va continua să reducă deficitul bugetar al României pentru a se apropia de obiectivul Uniunii Europene de 3% din PIB. Mai mult, șeful PSD a promis că va evita tipul de cheltuieli pentru pre-alegeri electorale practicate de premierul ungar Viktor Orban.

„Înţeleg teama de alegeri, mai ales că putem vedea ce s-a întâmplat în Ungaria cu creşterea bruscă a costurilor de împrumut declanşată de măsuri pur electorale”, a declarat Marcel Ciolacu într-un interviu acordat miercuri din biroul său din Bucureşti pentru Bloomberg.

În cursul acestui an, Marcel Ciolacu a transmis că își dorește aprobarea unei noi legi a energiei eoliene, stimularea producției interne de alimente și reducerea dezechilibrelor și listarea unui pachet minoritar la producătorul de hidroenergie Hidroelectrica, dar și reducerea impozitului pe venit şi acordarea de deduceri la impozitul pe salarii, un impozit de 1% pe cifra de afaceri a marilor companii  care este încă în discuţie, dar necesită sprijinul coaliţiei.

De asemenea, președintele PSD a promis că va rupe „ciclul de revolte politice” care a condus la schimbarea a 12 cabinete de premier începând cu anul 2004 și până în prezent.

Mai mult, social-democratul a precizat faptul că cele două partide din coaliție, PSD și PNL, ar putea lua în considerare o alianță politică înainte de alegerile din 2024, prin care „să ofere stabilitate pe termen lung”.

Citește și Marcel Ciolacu vrea taxă de 1% pe cifra de afaceri pentru multinaționalele din România: „Ceea ce plăteşte capitalul românesc este o regulă corectă”