Marcel Ciolacu poartă negocieri cu AUR şi independenţii pentru a vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. „Nu cred că minorităţile vor mai susţine acest Guvern”

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD a început negocierile cu parlamentarii Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) şi cu cei independenţi pentru a susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîţu.

24 mart. 2021, 08:50
Marcel Ciolacu poartă negocieri cu AUR şi independenţii pentru a vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. „Nu cred că minorităţile vor mai susţine acest Guvern”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, şi-a manifestat speranţa că parlamentarii UDMR şi cei care reprezintă minorităţile naţionale nu vor continua să susţină actualul Executiv.

„Am început negocierile cu ceilalţi parlamentari în ceea ce priveşte susţinerea unei moţiuni de cenzură. Am început cu formaţiunea AUR şi cu parlamentarii independenţi. Nu cred că minorităţile naţionale vor mai susţine acest guvern mult. Nu ştiu nici UDMR cât o să mai stea să facă parte dintr-un asemenea guvern”, a afirmat Marcel Ciolacu, la TVR 1, conform G4Media.

Preşedintele PSD susţine că Guvernul Cîţu „nu este eficient” deoarece atât PNL şi USR PLUS sunt măcinate de dispute politice în interior.

„Ei au problema lor. Prioritar nu e să guverneze. În acest moment, Guvernul României nu e un monolit. Sunt trei guverne în interiorul Guvernului României. PNL are drumului lui şi au congresul lor şi atunci domnul Orban cu domnul Cîţu au bătălia lor. Ei nu ies nici cu reforme, cu nimic din ce au promis. Problema majoră sunt scaunele lor. La USR PLUS au aceeaşi problemă, au congres. Nu au timp de guvernare. Ei îşi văd de campaniile lor din interiorul partidului. Cum să funcţioneze un astfel de guvern?”, a menţionat Marcel Ciolacu.

Potrivit sursei citate, PSD și AUR au împreună 201 parlamentari. Pentru adoptarea unei moțiuni de cenzură sunt necesare cel puţin 233 de voturi.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu propune modelul francez pentru accesarea fondurilor PNRR

De asemenea, liderul social-democrat a acuzat coaliţia guvernare că este incapabilă să gestioneze pandemia COVID-19. Marcel Ciolacu a mai afirmat că este hotărât să meargă la biserică în noaptea de Înviere, pentru a lua Lumină, indiferent dacă autorităţile vor impune restricţii în acest sens.

„Sunt vaccinat, imi pun masca. Domne, n-am lipsit niciodata de la Inviere, ce vreti? Ma duc la Inviere, va spun de pe acum. Platesc amenda. Este o opinie crestineasca. Eu merg la Biserica! Imi asum acest lucru. Voi merge la Biserică în noaptea de Înviere. Am fost mereu. Îmi au Lumină. Adică noi românii suntem animale?”, a declarat Marcel Ciolacu la TVR.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu anunţă că va merge la biserică de Paşti cu orice risc: „Merg la biserică de Înviere, vă spun de acum. Plătesc amendă, îmi asum”