Marcel Ciolacu, preşedinte interimar PSD: „Dacă Orban nu ar fi laş, ar recunoaşte că practica asumărilor este un abuz”

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, consideră că prin hotărârile de miercuri, CCR a arătat că practica guvernului Orban de a-şi asuma răspunderea pe proiecte legislative care se află în dezbatere parlamentară este neconstituţională.

RomaniaTV.net
29 ian. 2020, 13:15
Marcel Ciolacu, preşedinte interimar PSD: „Dacă Orban nu ar fi laş, ar recunoaşte că practica asumărilor este un abuz”

Curtea Constituţională a României a admis astăzi sesizările formulate de PSD privind neconstituţionalitatea a două proiecte de lege pe care guvernul PNL şi-a asumat răspunderea. Este vorba de proiectul pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane şi de proiectul referitor la Institutul Naţional al Magistraturii.

„CCR a arătat clar astăzi că practica Guvernului Orban de angajare a răspunderii pe legi care sunt în dezbatere parlamentară este neconstituțională și antidemocratică. Îi cer public premierului Orban să retragă de îndată proiectul angajării răspunderii pe modificarea legislației electorale!

Dacă Orban nu ar fi laș, ar recunoaște că practica asumărilor este un ABUZ DE DEMOCRAȚIE și și-ar da DEMISIA!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.