Marcel Ciolacu prezintă scenariile pentru prezidențiale. Candidat comun PSD – PNL sau candidați separați? „Și eu și Ciucă ne putem asuma”

Marcel Ciolacu a vorbit despre scenariile pentru alegerile prezidențiale din acest an. Premierul a spus că stă în picioare atât varianta unui candidat comun PSD - PNL la președinția România, cât și cea a unor candidați separați, totul depinde de votul românilor din data de 9 iunie.

08 apr. 2024, 21:48
Marcel Ciolacu prezintă scenariile pentru prezidențiale. Candidat comun PSD – PNL sau candidați separați? „Și eu și Ciucă ne putem asuma”

Întrebat dacă își dorește să fie premier sau președinte, Marcel Ciolacu a declarat: „Mă interesează să termin acest mandat și să mă uit în oglindă să spun că nu am făcut rău nici româniei, nici românilor, nici PSD. În PNL și în PSD deciziile au fost luate cu largă majoritate. sunt organisme vii cele două partide. Acele voci nu mai au argumente. trebuie să învățăm din greșelile noastre. Un popor nu poate vota încontinuu numai contra”.

„Îmi doresc un președinte adevărat. Vreau un președinte al României detașat, și al celor care l-au votat și al celor care nu l-au votat. Nu mi-a plăcut președintele Iohannis, mult prea învrăjbit. Sunt ferm convins că există acest președinte. Și eu și Nicolae Ciucă ne putem asuma acest lucru”, a mai spus Ciolacu la Antena3.

Citește și Marcel Ciolacu îl desființează pe Nicușor Dan, după patru ani de mandat la Primăria Capitalei: „Un mandat de eșec, patru ani pierduți. Cîrstoiu va câștiga alegerile, vă spun sigur. Nu e un om politic și acesta e cel mai mare atu al său”

Mihai Gâdea: „M-ați făcut să cred că poziția de premier v-ar plăcea mai mult decât a asuma o candidatură la prezidențiale”

„Eu am spus că în acest moment prioritatea mea e mandatul de prim-ministru. Nu pot să mă rup, mi-am asumat acest lucru. Ne-am împărțit, puterea se împarte. Cine a vrut toată puterea, am văzut ce s-a întâmplat. Am reușit acest lucru, după patru ani de zile, în interiorul PSD. A trecut prea mult timp, așteptarea oamenilor e cu totul alta. Nu e un capăt de țară, democrația trebuie să existe. Nu se poate ca PSD și PNL să câștige absolut tot, trebuie să existe și opoziție”.

Ciolacu a spus când vor ști românii care e planul coaliției pentru prezidențiale, dacă va exista candidat comun sau candidați separați.

„Pentru mine nu e determinantă funcția. Îmi voi face treaba din orice funcție. Trebuie să ne educăm noi, nu înseamnă că fără tine s-a terminat pământul, dar trebuie să lăsăm ceva normal în spatele nostru.

Există posibilitatea să candideze și PSD și PNL. Eu cred că românii ne vor răspunde la această întrebare după 9 iunie. Dacă avem un procent de peste 40%, se poate construi o alianță politică”, a mai spus social-democratul.

Citește și Cătălin Cîrstoiu, candidatul Coaliției la Primăria Capitalei, despre problemele Bucureștiului: „Este un organism bolnav, este îngrijorător”