Marcel Ciolacu, prima reacție după ce ASF a aprobat noile tarife de RCA pentru transportatori! „Vor avea acces la un tarif rezonabil”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a salutat vineri seară decizia Consiliului ASF prin care transportatorii vor avea acces la un tarif de primă rezonabil în cazul RCA.

19 ian. 2024, 21:38
Marcel Ciolacu, prima reacție după ce ASF a aprobat noile tarife de RCA pentru transportatori! „Vor avea acces la un tarif rezonabil”

Marcel Ciolacu, prima reacție după ce ASF a aprobat noile tarife de RCA pentru transportatori! Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat vineri propunerile Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România privind noua formulă de calcul a primelor asigurărilor RCA pentru camioane care au peste 16 tone.

Citește și Marcel Ciolacu l-a demis pe şeful vămilor. Înlocuitorul a fost deja propus, urmează aprobarea premierului

Marcel Ciolacu, prima reacție după ce ASF a aprobat noile tarife de RCA pentru transportatori!

Astfel, pentru aceste autovehicule valoarea primei nu va depăși 9000 de lei la clasa B0.

La scurt timp după această decizie, premierul Marcel Ciolacu a salutat decizia Consiliului ASF privind accesul transportatorilor la un tarif de primă rezonabil în cazul RCA.

„Încă un angajament îndeplinit! Salut decizia de astăzi a Consiliului ASF prin care transportatorii vor avea acces la un tarif de primă rezonabil în cazul RCA.

Noua formulă de calcul va face ca valoarea maximă a primei recomandate să nu depășească 9.000 de lei la clasa B0, adică foarte aproape de tariful de referință.

Va fi un preț sustenabil, sub țările din jurul nostru, inclusiv pentru micii transportatori, cu 2-3 camioane care nu au posibilitățile firmelor cu flote mari.

În plus, se va permite plata în rate a RCA, dar și posibilitatea suspendării poliței cât timp autovehiculul este parcat pe o anumită perioadă din diverse motive.

Acest Guvern va continua să rezolve toate problemele legitime ale fermierilor și transportatorilor”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Citește și Marcel Ciolacu, întâlnire de gradul zero cu primarii municipiilor! ”Continuarea proiectelor asumate este esenţială”