Marcel Ciolacu, prima reacție după exit poll-uri: „Îi mulțumesc Gabrielei Firea că s-a luptat până în ultima clipă”

Premierul României, Marcel Cioacu, a avut prima reacție după primele rezultate exit poll. Acesta i-a mulțumit candidatei PSD, Gabriela Firea, pentru faptul că s-a luptat până în ultima clipă.
Mircea Filipescu
09 iun. 2024, 22:10
Marcel Ciolacu, prima reacție după exit poll-uri: „Îi mulțumesc Gabrielei Firea că s-a luptat până în ultima clipă”
Marcel Ciolacu, prima reacție după exit poll-uri: „Îi mulțumesc Gabrielei Firea că s-a luptat până în ultima clipă”

Premierul României și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut primele declarații cu privire la rezultatele alegerilor. După publicarea primelor exit poll-uri, Marcel Ciolacu a subliniat faptul că, deși Gabriela Firea nu a câștigat Primăria Capitalei, PSD este învingător. Acesta susține a cea mai grea luptă se dă la Sectoarele 1 și 2, unde rezultatul va fi clar abia în momentul în care au fost numărate absolut toate voturile.

Citește și: Nicolae Ciucă, primele declarații după ce alianța PNL-PSD a câștigat alegerile

„Bună seara!

În această seară, democrația a triumfat. Le mulțumesc românilor că au ieșit la vot astăzi pe caniculă și au dat legitimitate candidaților aleși. Partidul Social Democrat a câștigat alegerile!

Tot ce am obținut astăzi reprezintă încrederea pe care ne-au dat-o românii, dar și munca fiecăruia dintre colegii noștri. Votul dat astăzi a confirmat că am guvernat bine într-o perioadă complicată, iar măsurile luate de Partidul Social Democrat la guvernare au fost apreciate de către români.

Partidul Social Democrat a obținut un scor mai bun în comparație cu alegerile din 2020. Vom avea mai multe consilii județene, mai mulți primari în municipii reședință de județ, mai mulți primari în orașe, în comune și mai mulți consilieri județeni și locali, iar acest lucru se vede și în scorul alianței politice de la europarlamentare, unde am obținut peste 50% din voturi.

Ne-am îndeplinit obiectivul. Guvernul pe care îl conduc are legitimitatea românilor. România va avea o voce puternică în Parlamentul European și vom putea lupta pentru obiective precum Schengenul terestru, salariul minim european și mai mulți bani pentru agricultură.

Pe de altă parte, scorul de la Primăria Capitalei este o lecție de democrație pe care o respectăm. Îi mulțumesc Gabrielei Firea pentru că a făcut o campanie foarte bună și a făcut tot ce a putut pentru ca Partidul Social Democrat să aibă un scor bun în București.

Avem o luptă foarte strânsă în sectoarele 1 și 2, care se va da până la numărarea ultimului vot. Fac un apel la toți oamenii noștri din secții din București, dar și din țară, să rămână în secții până la ultimul vot și ultimul proces-verbal. Este esențial acest lucru!

Le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru efortul depus în această campanie. Vom reveni în această seară pe măsură ce vom avea toate rezultatele din teritoriu. Sunt ferm convins că vom veni în conferință de presă după ce încep să vină rezultatele concret. În acest moment avem un exit poll. Din punctul dumneavoastră de vedere este relevant. La fel am avut și anul acum patru ani la sectorul 1 o diferență de 10%. Și acum patru ani la sectorul 1 a fost o diferență de 10% și până la urmă ați văzut cu toții că au fost câteva sute de voturi. Am respectat pe cei care au făcut exit poll-ul și tocmai de aceea i-am mulțumit doamnei Gabriela Firea, dar așteptăm până la sfârșitul numărării voturilor din toate secțiile de vot”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Nicușor Dan, primele declarații după ce a câștigat Primăria Capitalei: „S-au luat multe decizii greșite și se vor mai lua, dar niciodată nu ne vom bate joc de acest mandat”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
I se spune ”țara cavalerilor”. Statul cu două limbi oficiale care se află în inima mării
Capital.ro
Se confiscă banii în România. Vin direct la tine acasă și te verifică
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Cadoul pe care Ceaușescu l-a făcut românilor. A devenit o mină de aur după zeci de ani
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Lege pentru permisul de conducere. Românii care au primit strict interzis. Nu-l vor obține niciodată
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Via dell’Amore din Cinque Terre se redeschide după 12 ani
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!